• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Gaziantep Basınında Öne Çıkanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 21 Haziran 2011 Salı Gaziantep yerel basınında çıkan haber özetleri şöyle;

Ayıntab Gazetesi; Heey!.. STK`lar
Türkiye 12 Haziran seçimlerinin ardından ana gündemine kavuşuyor. Hemen hemen bütün kesimlerin üzerinde mutabık olduğu "yeni anayasa çalışmalarının en kısa sürede başlaması bekleniyor.

Herkesin katkıda bulunabileceği yeni anayasa müzakereleri için;
1-Sivil bir anayasanın en temel özellikleri neler olmalıdır?
2-Bir anayasanın değişmez maddeleri olmalı mı? Neden? Yeni anayasada özgürlükler açısından atılması gereken adımlar neler olmalıdır?
4-Eşitlikçi ve katılımcı bir anayasa özünde, neler olmalıdır?
5- İnsan merkezli bir hak ve hukuk sistemi yeni anayasada nasıl tanımlanmalıdır? Gibi sorulara cevap aranmalıdır.
Bu durum da sivil toplum kuruluşlarının yeni anayasa sürecinde söyleyecek sözlerinin olması gerekir. Bunun olabilmesi içinde STK`ların hem kendi içinde hem de birbirleriyle bu konuda çalışmalar yapmalı fikir teatisinde bulunmalı ve önümüzdeki sürece hazırlıklı olmalıdır.

Olay Gazetesi; Köylülerin taşlşı sopalı kavgası
Kocamak köyünde, köylüler arasında çıkan kavgada 1`i ağır 6 kişi yaralandı
Kocamak köyünde iki aile arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı sabah saatlerinde tartışma çıktı. Öğle saatlerinde toplanan yakınları ile birlikte kavgaya tutuşan köylüler silah, taş ve sopa kullandı.

Gaziantep havalimanı kapanıyor
Gaziantep uluslararası havalimanı Pist bakımı nedeniyle 1 ve 15 Temmuz tarihlerinde yarı trafiğe kapanıyor.

Sabah Gazetesi; İşler kesat
Elmacı pazarında yaşanan durgunluktan dolayı esnaf iş yapamıyor.

Pusula Gazetesi; 13 milyon insan yatağa aç giriyor
CHP`nin Gaziantep`ten TBMM`ye gönderdiği iki isimden biri olan Dr. Mehmet Şeker, taşra teşkilatlarının genel başkanın çalışma temposuna ayak uyduramamasının seçimlerde bir etken olduğunu bununla beraber AK Partinin iktidar gücünü fütursuzca kullanmasının da önemli bir neden olduğunu söyledi. İnsanların yapılan yardımların kesilmesi korkusuyla oy kullandığını, Türkiye`de fakirliğin yönetilerek siyaset yapıldığını dile getiren şeker, insanların- Türkiye rakamlarda zenginleşip büyürken, bana niye yansımıyor, diye sorabilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Güneş gazetesi; İthal et büyük firmalara yaradı, kasaplar kebapçılığa soyundu
Et fiyatlarının düşmesi için hükümetin yurt dışından ithal ettiği büyük baş hayvanlar, fiyatların düşmesinde yetersiz oldu.

Canavar tatilde yakaladı
Gaziantep`te meydana gelen trafik kazasında, ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi bir çocuk hayatını kaybetti.

Hakimiyet gazetesi; Rekor bizde
İnsan yönetimi kongresinde bölgenin istihdam yapısındaki gelişmelere ilişkin dikkat çekici değerlendirmeler ortaya çıktı. Bölgede en çok iş başvurusunun Gaziantep`te yapıldığına dikkat çekilirken, bir internet sitesi üzerinden yapılan değerlendirmede; bölgede 200, şehrimizde ise 80 bin kişinin iş başvurusu yaptığı açıklandı.

Hastane vatandaşı hasta ediyor
Avukat Cengiz Gökçek Devlet hastanesinde sorunlar bitmiyor. Özellikle acil servis önündeki araç trafiğinin yoğun olmasından dolayı vatandaşlar hastalarını tedavi ettiremiyor.

Doğuş Gazetesi; Aile boyu yan kesici
Gaziantep`te çok sayıda yan kesicilik olayına karışan Karı-koca suçüstü yakalandı.

Gaziantep27 Gazetesi; Yargıda büyük değişim
Hakimler ve Savcılar yüksek kurulunun 2011 yılı adli ve idari yargı yaz kararnamesi açıklanırken, kararnameye göre Gaziantep`teki bir çok yargı mensubunun da görev yerleri değişti.

Gap Gazetesi; okuma yazma bilmiyoruz
Şahinbey ilçe milli eğitim müdürü Abdulhalim Ünverdi, bağlı bulundukları ilçede yaklaşık 60 bin kişinin okuma ve yazma bilmediğini söyledi.
Şefik Mert - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir