• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Manisa`da deprem gerçeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Valilik tarafından düzenlenen \"Nasıl Bir Afet Yönetimi \" konulu panel, Celal Bayar Üniversitesi Sinema Salonu`nda gerçekleştirildi. Panele Manisa Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Manisa Belediyesi Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Manisa İl Müdürü Bekir Şen, Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Utku, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan il Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen müdürlük olarak il genelinde sel ve heyelan gibi konularda yaptıkları çalışmalar hakkında slayt eşliğinde ayrıntılı bilgiler vererek, \"5902 sayılı afet ve acil durum hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesi ile beraber yapılan konsept değişikliği ile ana hizmet ve görevimiz afet çalışmaları olmuştur\" dedi.

 

Daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Utku, Batı Anadolu bölgesinin deprem haritasını ve tarihsel olarak deprem süreçlerini anlattı. Manisa`da meydana gelen deprem büyüklükleri, deprem sıklığı, deprem derinlikleri ve Manisa`nın deprem karakterleri konularına değinerek, bölgede depremi üreten kaynakların neler olduğunu anlattı.

 

Depremin yer kürede rastgele olmadığını, belirli merkezlerin deprem bölgesi olduğunu ve her merkezin de deprem derinliklerinin ve özelliklerinin olduğunu belirten Utku, \"En büyük depremler, Türkiye`nin de içinde bulunduğu Pasifik Çemberi olarak adlandırılan bölgede meydana gelmektedir\" dedi.

 

Ege bölgesinin deprem tarihçesini de anlatan Utku, \"Bölgede meydana gelen tarihi depremler, coğrafik yapıyı önemli ölçüde değiştirerek, devasa ovaların oluşmasına sebep olmuştur. Kullanılabilecek tarım alanları ve doğal kaynak suları depremler sonucu oluştuğu için, bunları depremlerin büyük nimeti olarak görmeliyiz.\" ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir