• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

BATMAN BASIN.COM: HÜDA PAR siyonist küstahlığı telin etti

 

İslam düşmanı Siyonist İsrail askerlerinden birinin Mescid-i Aksa avlusunda bulunan ilim halkalarında Kur`an-ı Kerim eğitimi alan kız öğrencilere saldırarak Mescid-i Aksa dışına çıkarma girişimine kızların direnmesi üzerine, bir kızın üzerinde Kur`an bulunan rahlesini yere atıp Kur`an-ı Kerim`i ayaklarıyla çiğnemesine HÜDA PAR sert tepki geldi.

 

Bütün Kürtler PKK`nin çıkarlarına feda edilmemeli

HÜDA-PAR Türkiye`de yaşanan son gelişmeleri yaptığı basın açıklamasıyla değerlendirdi. İmralı görüşmelerini de değerlendiren HÜDA PAR, PKK`nin çıkarları uğruna bütün Kürtlerin ve haklarının feda edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

 

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BATMAN`DA dama severlerin de bir derneği oldu

 

Batman`da uzun süredir kurulması için çalışmaları yürütülen Batman Dama Severler Derneği açıldı.

 

İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı

Batman İl Genel Meclisi Mart ayı olağan toplantıları İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu`nda yapıldı.

 

BATMAN MEDYA GAZETESİ: Traktörle şehre indiler

 

Batman`a bağlı Zorköy, Yeniköy ve Soğuksu köylerinde yıllardır sürdükleri arazilerin ellerinden alındığını iddia eden köylüler, traktörlerle Batman valiliğine yürümek istedi.

 

 Batman`da kaya gazı üretilecek

Shell Upstream Türkiye Genel Müdürü Joris Grimberen, Türkiye`de yaptıkları kaya gazı aramalarında her şeyin olumlu gitmesi halinde 10 yıl sonra üretime geçilebileceğini söyledi.

 

BATMAN BARIŞ GAZETESİ:  HÜDA-PAR yerel seçimlere girecek

 

HÜDA PAR yerel seçimlere başka bir parti ile ittifak yaparak girecekleri yönündeki iddiaları yalanladı.

 

Yeşilay 93 yaşında!

Yeşilay Haftası münasebetiyle açıklama yapan Yeşilay Batman İl Temsilcisi Başkanı Şehmus Temiz, Yeşilay`ın 93 yıl önce, gençliğin istikbalini bağımlılıklara kurban etmemek gayesiyle kurulduğunu hatırlattı.

 

BATMAN UMUT GAZETESİ: Traktörlerle şehri bastılar

 

Batman`da arazileri ellerinden alınan köylüler traktörlerle şehir merkezini bastı. Valilik önünde durdurulan köylüler ile polis arasında gerginlik yaşandı.

 

Vicdansızlığın böylesi

Batman`da 20 yaşındaki H.Ş adlı bayan kuzenleri olan N.Ş (10) ve E.Ş (12) küçük çocukları fuhşa zorladığı iddia edildi.

 

BATMAN PUSULA GAZETESİ: Traktörün altında kaldı

 

Kendine ait tarlayı sürerekten kullandığı traktör devrilmesi sonucu altında kalan 26 yaşında genç olay yerinde feci şekilde can verdi.

 

7 dakikalık ölüm

Evinde aniden fenalaşan ve özel bir hastaneye kaldırılan 46 yaşında TPAO işçisi 7 Dakika duran kalbi, acil serviste kardiyoloji doktoru tarafından kalp masajı ve adrenalin şoku yapıldıktan 20 dakika sonra kalbi tekrar çalışmaya başladı.

 

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: Vali yardımcısı kursiyerlere müjde verdi

 

Batman Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman Üniversitesi Süs Taşı İşleme atölyesinde kurs gören öğrencilere SODES projesi kapsamındaki kurslara katılanların 30 bin liralık karşılıksız burstan yararlanabileceklerini söyledi.

 

BTÜ`de rektör yardımcıları belli oldu

Batman Üniversitesi`nde yeni rektör yardımcıları belli oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş yeni rektör yardımcıları olarak belirlendi.

 

BATMAN DURUŞ GAZETESİ: Batman`da dama severlerin de bir derneği oldu

 

Batman`da uzun süredir kurulması için çalışmaları yürütülen Batman Dama Severler Derneği açıldı.

 

Traktörün altında kalarak can verdi

Diyarbakır`ın Bismil İlçesine Bağlı Kocalar Köyü`nde tarlada buğday ilaçlaması yaptığı esnada traktörün devrilmesi sonucu altında kalan şahıs hayatını kaybetti.

 

BATMAN POSTASI GAZETESİ: \"Bütün Kürtler PKK`nın çıkarlarına feda edilmemeli\"

 

HÜDA-PAR Türkiye`de yaşanan son gelişmeleri yaptığı basın açıklamasıyla değerlendirdi. İmralı görüşmelerini de değerlendiren HÜDA PAR, PKK`nin çıkarları uğruna bütün Kürtlerin ve haklarının feda edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

 

BATMAN GAZETESİ: HÜDA PAR, ittifak iddialarını yalanladı

 

Hüda Par genel merkezi, yerel seçimlere başka bir parti ile ittifak yaparak girecekleri yönündeki iddiaları yalanladı.

 

Köylüler traktörlerle şehri bastı!

1500 dönüm arazilerinin ellerinden alındığını söyleyen köylüler, dikkat çekmek için Valiliğin önünde eylem yaptı. Müvekkil avukatı Rıfat Mahmut Ekmen \"1956 yılından beri devam eden Kadastro davasıdır. Dava sonuçlanıp kesinleşti, biz de tapumuzu aldık\" dedi.

 

BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: Traktörlü eylem!

 

Batman`ın Zorköy, Yeniköy ve Soğuksu`daki köylüler, bayraklı traktörlerle Valilik önünde eylem yaptı. Polis, eylemci köylüleri dağıtmak için havaya doğrulttu. Polis, kısa süreli arbedeyi önledi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir