• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Çözüm Süreci Tavizsiz Devam Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, Balıkesir`de halka hitap etti.

Konuşmasında çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başbakan Erdoğan, terörü bitirmeye yönelik bu sürecin taviz vermeden süreceğini vurguladı.

Başbakan Erdoğan`ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

``Milletimizin tarihteki o anlı şanlı yerinden taviz vermeksizin bu süreç devam edecek.``

``Hayat risktir, siyaset risktir. Bunun bedeli ne olursa olsun milletimizin refahı için huzuru için her şeyi yapacağız. Çünkü annelerin ağlamaması lazım, gözyaşlarının durması lazım, kanın durması lazım. Onun için silahlar bırakılıncaya kadar mücadelemiz sürer, siyasetle de müzakeremiz sürer."

"Biz, size rağmen tek bir adım atmayız. Sizi mahcup edecek, mağdur edecek hiçbir girişime pirim vermeyiz. Biz sadece ve sadece sizin çizdiğiniz istikamette yürüyoruz, sizin çizdiğiniz rotada ilerliyoruz."

"Art niyetli haberlere dedikodula itibar etmeyin, söylentilere itibar etmeyin. Medya üzerinden yapılan karanlık operasyonlara, medya üzerinden kurulan tuzaklara itibar etmeyin."

"Yıkmak kolaydır, yapmak zordur, savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz. Ayırmak kolaydır, birleştirmek zordur ama ecdadımız nasıl kolayı değil zoru seçtiyse, şehitlerimiz nasıl kolayı değil zoru seçtiyse biz de zoru seçiyoruz. Biz çözmek için uğraştıkça çözdürmemek için uğraşanlar var. Biz kalpleri onarmak için uğraştıkça kalpleri kırmak için uğraşanlar var."

Medyaya eleştiri

``Bunlar sizin karşınıza dedikoduyla, söylentiyle, sabotajla, provokasyonla, medya operasyonuyla çıkıyor. İşte bir gazete çıkmış, attığı başlıkla İmralı`dan haberler veriyor. Her zaman söyledim bir kısım medya hiçbir zaman yanımızda olmadı diye. Devlet yönetmek başka bir şey, gazete yapmak başka bir şey. Eğer bu ülkeye, bu millete zerre kadar sevdanız varsa şu çözüm sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız, böyle bir haberi atamazsınız, atmamanız gerekirdi.``

"Sabotajlara, tahriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini defaatle söyledik. Biz bu süreçte konuşmuyor, iş yapıyoruz. Sürecin hassasiyetini gözeterek, son derece dikkatli bir şekilde bu süreci ilerletiyoruz ama işte birileri süreci akamete uğratmak, süreci engellemek için, engellemek için elinden geleni yapıyor onların nasıl bir hesabı varsa Allah`ın da bir hesabı var."

"Halis niyetle bu yola çıktık. Allah`ın izniyle sizin desteğinizle bu süreci hayırlı bir neticeye inşallah uğratarak sonlandıracağız. Biz samimi bir şekilde çözüm istiyoruz ama millete rağmen milletin değerlerine rağmen bir çözüm çözüm değildir."

"Biz açıklama yapmadıkça, teyit etmedikçe bütün söylentiler, dedikodular yalandır, iftiradır, asılsızdır. Ortaya dökülen iftiralar, terörün bitmesini istemeyen, Türkiye`nin büyümesini istemeyen çevrelerin açık bir sabotajıdır."

Süreç hassas, konuşmayacağım

"Bu süreç hassas bir süreç. Bakın ben konuşmuyorum, konuşmayacağım. Arkadaşlarıma da `sabredeceksiniz, konuşmayacaksınız` diyorum. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Biz üzümü yiyeceğiz. O huzurdur, o refahtır, o milletin birliği beraberliğidir."
 

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir