• DOLAR 32.519
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.504
  • ...
Almanya`da, bir kilise cami oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Almanya`nın en büyük İslami derneklerinden biri olan An-Nour cemiyeti Hamburg`ta bulunan Protestan kilisesini satın aldı. Dernek eski kiliseyi camiye çevirme çalışmalarına başladı, caminin ibadete 3 Ekimden itibaren sunulacağı bekleniyor.

 

An-Nour derneğinin kentin Müslüman nüfusunun yaklaşık yüzde 80`ini oluşturmakta olduğu belirtildi. Caminin iç çalışmaları için beklenen maliyet bir milyon olarak öğrenildi bu arada dış cephesi değiştirilmeyecek.

 

Kilisenin aktiviteleri 2005 yılında son bulmuştu, birkaç kişinin ayinlere katılmasından dolayı kilisenin kapısına kilit vuruldu. Satışa sunulan kilise Müslümanlar tarafında satın alındı. Kiliseye gittim. Almanya`da son yirmi yılda, birçok kilise kapatılıp satışa sunuldu, çünkü kilise cemaatinin azalması ve mali nedenlerden dolayı bu kiliseler satılmak zorunda kalınıyor.

 

Şehrin Hıristiyan yetkilileri binanın Müslümanlara satılmasını şiddetli bir şekilde kınadı. Bazıları, kilisenin camiye dönüştürülmesi görmek yerine kilisenin yıkılmasını tercih ettiklerini söyledi. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir