• DOLAR 32.789
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2449.947
  • ...
Fransa`da camilere yönelik saldırılar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA- Avrupa`da İslam ve İslam`ın şiarlarına yapılan saldırılara her gün yenisi ekleniyor. Dünde Fransa`nın Mulhouse şehrinde bulunan Es Salam cami yönetimi posta kutusuna atılan mektubu gören cami yönetimi şok oldular. Mektubun içinde domuz eti bulan cami yönetimi, olay hakkında suç duyursun da bulundu.
 
Cami yönetiminin olayla ilgili olarak yaptığı suç duyursunu polis, gerçekleşen olayın bir suç teşkil etmediğini gösterge bildirerek suç duyursunu kabul etmedi.
 
Bir kaç hafta önce aynı saldırı, Fransa`nın Meximieux şehrindeki camide vuku bulmuştu. Cami yönetiminin suç duyurusu aynı mağzaretle kabul edilmemişti.
 
CCIF`in (Fransa`da İslamofobiyle Mücadele Cemiyeti) yaptığı açıklamada, Mulhouse belediyesinin cami yönetimini telefonla arayarak, olayı kınaması ve cami yönetiminin yanında olduğunu söylemesinden dolayı belediyeye teşşekkürleri sundu. Bu arada yapılan açıklamada bütün camilerin güvenlik kamerası yerleştirilmesi ve Fransa`da İslamofobiye maruz kalan Müslümanların kendileri müracaat etmeleri istendi. (Enes Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir