• DOLAR 32.335
  • EURO 35.191
  • ALTIN 2246.016
  • ...
HAMAS: Mukaddes Filistin topraklarından taviz vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Heniyye, Nekbe hadisesiyle yurtlarından koparılan Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı başta olmak üzere bütün temel insani haklarını müdafaa edeceklerini ve işgal rejimine karşı kapsamlı direnişi sürdüreceklerini vurguladı.

Kapsamlı bir halk direnişinin siyonist işgal rejimini mağlup etmenin ve işgal altındaki toprakları özgürlüğe kavuşturmanın tek yolu olduğunu belirten Heniyye, Filistin, Mescid-i Aksa ve Kudüs davasının, sadece Filistinlilerin ya da Arapların değil, bütün İslam âleminin ortak meselesi olduğunun altını çizdi.

HAMAS lideri Heniyye, siyonist rejim ile normalleşme ve işgal rejimini tanımaya karşı Pakistan’da düzenlenen protesto yürüyüşünde yüzbinlere hitap etti. Yürüyüşe çok sayıda Pakistanlı ve Filistinli âlim ve kanaat önderinin yanı sıra birçok yönetici katıldı.

HAMAS’ın, son dönemlerde Filistin davasının İslami ve Arap kimliklerinden soyutlanmak istenildiğinin farkında olduğunu belirten Heniyye, bazı odakların bu kutsal davayı, işgal altındaki topraklarda yaşam mücadelesi veren bir avuç Filistinliyle sınırlandırmaya çalıştığını söyledi.

Konuşmasında Heniyye, HAMAS’ın, söz konusu prangaları kırdığını ve Filistin meselesini özü olan İslami havzaya yeniden kazandırdığını kaydetti.

Heniyye, siyonist rejim karşıtı Müslümanların iştirak ettiği yürüyüşe öncülük eden Pakistan İslam Âlimleri Birliği’ne teşekkür etti.

Heniyye, Pakistan Başbakanı İmran Han'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamasında, Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Filistin davasını net bir şekilde desteklemeyi sürdüreceği yönündeki sözlerini övgüyle karşılayıp tebrik etti.

Başbakan Han, 13 Kasım'da yaptığı açıklamada, ülkesinin, siyonist rejimi tanıması için bazı ülkelerin baskı yaptığını aktararak İslamabad yönetiminin, Filistin meselesi çözülene kadar siyonist rejimi tanımayacağını söylemişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir