• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Çeçenistan'da yeni bir cihat mı başladı? Groznu kenti karıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeçenistan'da uzun aradan sonra yeniden gerginlik yükseldi. Rusya'nın resmi haber ajansı ''TASS'' Çeçenistan'ın başkenti Groznu'da silahlı çatışmanın meydana geldiğini duyurdu. Haberde Çeçenistan Özgürlük Ordusu savaşçılarının Groznu'da bir polis merkezini bastığı aktarıldı. Silahlı grupla polis arasında çıkan çatışmada 2 polis hayatını kaybetti. 

GROZNU MERKEZİNDE ÇATIŞMA
Rus kaynakları savaşçıların bir süre sonra öldürüldüğünü iddia ediyor. Ancak yerel kaynaklar çatışmanın ardından Çeçen savaşçıların polis merkezinden çok sayıda silah alarak geri çekildiğini ifade ediyor. 

''ÇEÇENİSTAN TEKRAR BAĞIMSIZ OLACAK''
Yerel kaynaklar Çeçenistan Özgürlük Ordusu mensuplarının polis merkezi baskını sırasında Çeçenistan'ın Rusya'dan ayrılacağını ve tekrar bağımsız olacağını duyurduğunu ifade ediyor. Olay sonrası Moskova bölgeye çok sayıda polis ve askeri kuvvet yolladı. Çeçenistan cihadının bitmesinin ardından uzun yıllardır bölgede her hangi bir silahlı olay yaşanmamıştı. Polis merkezi baskını akıllara Çeçenistan'da yeniden mi? Mücadele başladı sorusunu akıllara getirdi.

Kaynak; Milli Gazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir