• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: HÜDA-PAR`DAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Türkiye`de yaşanan son gelişmeleri yaptığı basın açıklamasıyla değerlendirdi. Birçok konuya değinilen açıklamada, Kürtçe vaaz ve hutbe uygulaması hayırlı bulunarak desteklendi.

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMUNDAN KDSS DUYURUSU
Peygamber Sevdalıları Platformu bu yılki Kutlu Doğum Siyer Sınavının(KDSS) 26 Mayıs`ta yapılacağını açıkladı. Açıklamada bu yılki sınavın dört bölgede yapılacağı ifade edilerek sınav sonucunda 80 kişiye büyük ödülün verileceği ifade belirtildi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: GIYASEDDİN BARLAK ANILDI
Enfa Der tarafından Gercüş Hicret Camii Taziye Evinde düzenlenen Gıyaseddin Barlak`ı anma programı, saat 13.00`da başladı. Program Enfa Der üye ve gönüllülerinin yanı sıra Gıyaseddin Barlak`ın ailesinin katılımıyla gerçekleşti.

28 ŞUBAT UNUTTURULMAMALIDIR
Ergenekon, Balyoz ve buna benzer davaların halen devam ettiğini ve bu davaların 28 Şubat`ın bitmediğini gösterdiğini söyleyen Memur Sen İl Temsilcisi M. Şafi Özperk, Bu ülkede yaşayan mütedeyyin ve Müslüman insanların o karanlık döneminde yaşananları bin yıl boyunca unutturmaması gerektiğini kaydetti.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: MEYVE YÜKLÜ ARAÇ TAKLA ATTI
Batman sebze-meyve halinden aldığı meyve yükü, komşu il Mardin`e götürmek isteyen Şehmus Acar yönetimindeki 47 PF 967 plakalı transit araç, Hasankeyf karayolunun 20 kilometresinde şarampole devrildi.

 
VERGİ TAHSİLÂTINDA YÜKSELİŞ
Batman İl Defterdarı Hasan Koca ve defterdarlık birim yöneticileri, basınla bir araya gelerek 2011-2012 yılı içerisinde yapılan faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: ÇEVİRİ CAHİLLERİ DERNEĞİ
Türkiye Çevirmenler Derneği (TÜÇED) adı altında İstanbul`da faaliyet gösteren bir dernek geçtiğimiz günlerde Kürt Dili ile ilgili küçük düşürücü açıklamalarda bulundu.

56 MİLYON SUYU BEKLİYOR
28 Kasım 2012 tarihinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, DSİ Genel Müdür Vekili Cüneyt Gerek ile beraber temeli atılan ve 56 milyon TL`ye mal olacak olan Batman Çayı Islah Projesi`nin çalışması için suyun dinmesi bekleniliyor.


BATMAN UMUT GAZETESİ: SPOR YAPARKEN SAKATLANMAYIN
Halı sahalarda top oynayan vatandaşların daha dikkatli olmalarını isteyen uzmanlar, yanlış bir hareketin Menisküs`e (diz menisk travması ) neden olduğuna dikkat çekti.

BAYAN SÜRÜCÜ ORTA REFÜJE ÇIKTI
Direksiyon hâkimiyetini kaybeden bayan sürücü yol ortasında bulunan orta refüje çıktı.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: IRAK KÜRDİSTAN`I İLE 3,5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT ANLAŞMASI
Geçtiğimiz Ocak ayında Dicle Kalkınma Ajansı`nın Yönetim Kurulu Üyeleri ve işadamlarından oluşan bir heyetle Irak Kürdistan Bölgesine (IKB) gerçekleştirilen çalışma ziyareti sonucunda 3 milyon 450 bin $`lık ihracat anlaşmaları gerçekleştirildi.

KOCA, VERGİLER ZAMAMINDA ÖDENMELİ
Batman İl Defterdarı Hasan Koca, 24. Vergi Haftası kapsamında bilgi vererek 2012 yılında Batman`a yaklaşık 911 milyon TL bütçe harcaması yapıldığını söyledi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: ÇALIŞMA İÇİN SUYUN DİNMESİ BEKLENİLİYOR
Batman Çayı Islah çalışmaları projesinin çalışmaları su seviyesinin düşmesini bekliyor. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte çalışmalara başlanacak.

ŞEHİD MOLLA GIYASEDDİN ANILDI
Şehid Molla Gıyaseddin Batman`ın Gercüş ilçesinde düzenlenen programla anıldı.


BATMAN POSTASI: GİYİM EŞYASI YÜKLÜ TIR YANDI
Batman`da henüz öğrenilemeyen bir sebepten dolayı gece geç saatlerde kuruyemiş ve giyim eşyası taşıyan TIR yandı.

BATMAN`LI GENÇ İSTANBUL`DA ÖLDÜRÜLDÜ
Okulu bitirdikten sonra İstanbul`a çalışmaya giden Batman Kozluk doğumlu genç, kavgada bıçaklanarak yaşamını yitirdi.


BATMAN GAZETESİ: \"28 ŞUBAT HAFIZALARDA TUTULSUN\"
Ergenekon, Balyoz ve buna benzer davaların halen devam ettiğini ve bu davaların 28 Şubat`ın bitmediğini gösterdiğini söyleyen Memur Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, Bu ülkede yaşayan mütedeyyin ve Müslüman insanların o karanlık döneminde yaşananları bin yıl boyunca unutturmaması gerektiğini kaydetti.

PEYGAMBER SEVDALILARINDAN 80 KİŞİYE BÜYÜK ÖDÜL…
Peygamber Sevdalıları Platformu bu yılki Kutlu Doğum Siyer Sınavının(KDSS) 26 Mayıs`ta yapılacağını açıkladı. Açıklamada bu yılki sınavın dört bölgede yapılacağı ifade edilerek sınav sonucunda 80 kişiye büyük ödülün verileceği ifade belirtildi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: MEYVELER, TARLAYA!
Batman-Hasankeyf ilçe karayolunda ilginç bir kaza meydana geldi. Meyve yüklü transit, mıcır yüzünden takla attı, meyveler ise mercimek tarlasına saçıldı.

ENGELLİLERE ÖZEL KURS
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İş-Kur), engellilere yönelik meslek edinme kurslarına başladıklarını açıkladı.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: VERGİ HAFTASI KUTLANIYOR
Her yıl 25 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında kutlanan vergi haftası etkinlikleri başladı. Batman İl Defterdarı Hasan Koca dün makamında vergi haftasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir