• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Eski araç lastikleri saksıya dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 2013 yılının geri dönüşüm yılı olması nedeniyle bu alandaki projelere ağırlık veren Toroslar Belediyesi, rengarenk boyattığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki eski araç lastiklerini, saksıya dönüştürerek, yeniden kullanıma kazandırıyor.


Daha önce de pet şişelerden saksılar yaparak ilçe sınırlarındaki kavşaklara yerleştiren Belediye, şimdi ise eski araç lastiklerine kuğu ve leylek figürleri çizerek saksı haline getiriyor.


Çevreye zarar veren ve pis görüntü oluşturan bazı atıkların geri dönüşüme kazandırılması yönünde yapılan bu uygulamaların tamamıyla belediye işçilerinin marifeti olduğunu belirten Başkan Tuna, \"Dünyayı kirleten atıkları yeniden kullanıma kazandırmak amacındayız. Amerika`yı yeniden keşfetmiyoruz. Çevresel kirliliklerin olmadığı bir şehirde yaşama gayreti içerisinde doğru ve bölgemize uygun projeleri uygulamaya çalışıyoruz. Yakın zamanda araba lastikleri ile ilgili olarak, `Eski lastiği getir, saksıyı götür` sloganıyla lastikleri toplama projesini hayata geçirmeyi düşünüyoruz\" dedi.


Atık yağını getirene bir litre çiçek yağı
Belediye olarak, 5 litre kullanılmış kızartma yağını getiren vatandaşlara, 1 litre ayçiçeği yağı vereceklerinin altını çizen Başkan Tuna; \"Topladığımız atık yağların sabun üretiminde kullanılması noktasında sabun fabrikalarıyla görüşüyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde bulunan atık yağları lavabo veya çöpe dökmek yerine bize getirsinler, 5 litre yağ karşılığında 1 litre ayçiçeği yağı alsınlar\" dedi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir