• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Akçakale`de `Şehitleri Anlama` gecesi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Merkezi Şanlıurfa`da bulunan Yardımeli Derneği`nin Akçakale Şubesi, `Şehadet ve Şehitleri Anlama Gecesi` düzenledi. Kapalı Spor Salonunda, saat 19.00`da başlayan programa yüzlerce kişinin katıldığı gözlendi.

Okunan Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Yar-Der Akçakale Şube Başkanı İbrahim Yılmaz yaptı. İslami değerlerin tersyüz edildiği ve İslami kavramların içinin boşaltıldığı bir dönemde yaşadıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi; "Kur`an-ı Kerim`i ve İslam`ı yok edemeyenler, Kur`ani ve İslami kavramların doğru anlaşılmasının önüne geçmek için bu kavramlara farklı anlamlar yüklemişlerdir. Bu kavramlardan birisi de, şüphesiz şehadettir. Şehadet, günümüzde bir kayıp olarak görülmektedir. Oysa şehitler, sadece Şubat ayında değil, her zaman baharı müjdeleyen kardelenler gibi, cenneti gören gözleri ve dudaklarındaki tebessümleriyle baharın uzakta olmadığını, karanlıkları yırtacak şafağın atmakta olduğunu ve içimizi ısıtacak pırıl pırıl İslam güneşinin doğmaya yakın olduğunu haber verdiler. Bugün İslam dünyasında baharları andıran inkılâplar yaşanıyorsa, bunlar aziz şehitlerimizin toprağa ektikleri tohumların filizlendiğinin en güzel ispatıdır."

Şehitlerin mübarek kanlarının karanlıkları aydınlatan bir meşale, doğru yolu gösteren bir rehber olduğunu vurgulayan Yılmaz,"Yaktıkları meşalelerin aydınlığında yürüyor ve yarınlara daha ümitle bakıyoruz. Şehitlerimiz kendilerini feda ederek bu günleri bize miras bıraktılar. Bizler bu mirasın kıymetini bilmeli, onların açtığı bu yolda azimle yürümeliyiz. Şehitlerimizi tanımalı ve onları çocuklarımıza tanıtmalıyız" dedi.

Program, şehitleri anlatan sinevizyon ve şehit sahabelerden Zeyd bin Dessine ve Hubeyb bin Adiy`i anlatan tiyatro gösterisiyle devam etti.

Sinevizyon ve tiyatro gösteriminden sonra kürsüye Molla M. Emin Baytar çıktı. Şehitlerin günümüzde anlaşılmadığını, şehadet kavramının da farklı bir şekilde yorumlandığını belirten Baytar, "Şehadet, sadece Allah yolunda, Allah`ın kelimesi yüce olsun diye verilen mücadelenin sonunda ulaşılan bir mertebedir" dedi.

Şehitlerin İslam topraklarına bereket kattığını belirten Baytar, "Ortadoğu`da başlayan İslam baharı, Şehit İmam Hasan el-Benna ve O`nun yolunda giden şehitlerin kanlarının bereketi ile olmuştur. Ülkemizdeki İslami uyanışa da, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve diğer şehitler vesile olmuştur" şeklinde konuştu.

Program Hasan Tok ve Akçakale İhvan İlahi Grubu`nun okudukları şiir ve ilahilerle sona erdi. (Hamit Emen - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir