• DOLAR 32.514
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2439.265
  • ...
Batman Operasyonunda 6 Kişi Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı ile Batman, Diyarbakır, Iğdır ve Muş`ta gözaltına alınan 28 kişiden 5`i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 23 kişinin ise emniyetteki ifadeleri sürüyor.

 

Batman Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi`nin KCK`ya yönelik operasyonda geçtiğimiz Çarşamba günü 23 zanlı gözaltına alınmıştı. Diyarbakır`da gözaltına alınan Nesrin Dağ, Muş`ta gözaltına alınan BDP Genel Merkez çalışanı Nevin Gökçe ve Iğdır`da gözaltına alınan BDP PM Üyesi Berivan Elter`in de Batman`a getirilmesi ile Batman Emniyet Müdürlüğü`nde tutulanların sayısı 28`e çıktı.

 

Dün gece ve bugün Duruş Gazetesi sahibi Hanefi Yetişen, Sıddık Tekin, Fatma Kurhan, Abdullah İş, Ayşe Kanaş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, aralarında BDP PM Üyesi Mehmet Candemir, BDP Batman İl Eş Başkan Yardımcısı Mizbah Ok, İl Yöneticisi Fikret Taşkın, BDP PM Üyesi Şilan Eminoğlu ile Bilmez Cengiz`in de bulunduğu 23 kişinin ise emniyetteki ifadeleri sürüyor. Alınan bilgiye göre; emniyette ifadeleri alınan 6 kişinin bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

 

Yakalanan zanlıların, kentteki şiddet olaylarına karıştıkları bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara ait işyerlerine taşlı, molotoflu saldırı gerçekleştirdikleri, halka zorla kepenk kapattırdıkları ve 12 Haziran`daki seçimde vatandaşlara baskı uyguladıkları iddiasıyla gözaltına alındığı açıklanmıştı.

M. Salih Özcan- İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir