• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Kısıtlama sonrası sokak ve caddelerde yoğun kalabalık yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm Türkiye’de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ardından 2 gün boyunca sokak ve caddeler nerdeyse bomboş kaldı. Bu sabah saat 05.00 itibariyle sona eren kısıtlama sonrası insanlar yeniden sokaklara döküldü. Kentin en işlek cadde ve sokaklarında insan yoğunluğu yaşandı.

 

“Hastalık yeterince ciddiye alınmıyor”

Esnaf olduğu halde dışarı çıkamadığını ama kış aylarına girilmesi nedeniyle yakacak ihtiyacını karşılamak için dışarı çıktığını ifade eden Mesut Dalkılıç, hastalığın yeterince ciddiye alınmadığını belirtti.

"Ya hükümet bu salgının ciddiyetini anlatamıyor ya da insanlar bunu ciddiye almıyor” diyen Dalkılıç, “Hükümet her gün kaç insanın Covid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamış olsaydı insanlar ne kadar tehlikeli bir virüs ile karşı karşıya olduklarının farkına varırdı. Her gün yüzlerce insanın öldüğü belirtiliyor. İstanbul Belediyesi sadece İstanbul'da günde 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıklıyor, burada bir çelişki var. Benim hükümetten istediğim açık ve şeffaf bir şekilde ölümleri açıklasınlar ki insanlar belki biraz daha temkinli hareket ederler. İnsanlar neden dışarı çıkıyor? Demek hastalığı ciddiye almıyorlar ya da ekonomik kaygılar nedeniyle insanlar işine gücüne bakıyorlar.” diye konuştu.

“Sokaklar çok kalabalık, bu çok korkutucu bir manzara”

Devletin bütün tedbirleri almasına rağmen vatandaşların kurallara uymadığını dile getiren Süleyman Demir, sokakların çok kalabalık olduğunu ve bunun korkutucu bir manzara olduğunu vurguladı.

Demir, “Bizim eksikliğimiz var, bütün Siirt halkı olarak duyarlı olmamız gerekiyorken maalesef bizler gereken hassasiyeti göstermiyoruz. Yoksa bu konuda devlet elinden geleni yapıyor. Bizim bunu herkese anlatmamız gerekiyor. Medya da elinden geleni yapıyor ama bizler pek umursamıyoruz. Böyle giderse daha çok ölümler olacak gibi gözüküyor. İnşallah bu aşı bulunduktan sonra salgın devam etmeyecektir. Kısa süreli kısıtlamalar daha iyi olur. Bu kadarı yeterli mi yoksa yeterli değil mi? tartışılabilir. Sokaklarda kalabalık biraz fazla, bu da korkutucu bir durum.” ifadelerine yer verdi.

“İşimiz olduğu için dışarı çıkmak zorunda kalıyoruz”

Hükümetin kısıtlamalar noktasında daha sıkı önlemler alması gerektiğini ifade eden Sertan Şerefoğlu, işleri nedeniyle dışarı çıktıklarını ve bunun keyfi olmadığını söyledi.

Parklarda yoğunluk oluşturan insanların gereksiz bir şekilde dışarı çıktıklarını ve kendilerini tehlikeye attıklarını ifade eden Şerefoğlu, “2 günlük bir sokak kısıtlaması bile esnafa oldukça zarar veriyor. Bunun dışında insanlar hafta sonu evdeydiler, bu nedenle alış veriş yoğunluğu olabilir. Biz de işimiz olduğu için çıktık, keyfi bir durum değil ama parklarda çok insanın olduğunu görebiliyoruz, bilinçsiz halkımız oldukça fazla, bunu yanlış buluyoruz, bu şekilde olmaması gerekiyor. İşi olmayan insanların dışarı çıkmaması lazım. Biz gençler bunu biliyor iken büyüklerin bunun daha fazla farkında olması gerekiyor. Polis ekipleri, maske takmayan veya kuralları ihlal edenlere ceza kesme işlemi uyguluyor. Ama yine de tedbirler yetersiz kalıyor.” dedi.

“ 2 günlük kısıtlamalarla salgının önüne geçilemez”

Vatandaşların artık kısıtlamalardan dolayı bunaldığını ve kendilerini dışarı attığını dile getiren Ömer Doğrusever, yapılanın yanlış olduğunu ama 2 günlük kısıtlamalarla salgının önüne geçilemeyeceğini bu nedenle en az 15 günlük bir kısıtlamanın getirilmesi gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir