• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Annelerin evlat mücadelesi 462'nci gününde sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Aylardır evlatlarının geri gelmesi için büyük bir mücadele veren annelerden Nazlı Sancar ve Azime Aslan, HDP'nin okul okuyan çocuklarını silah zoruyla kaçırıp PKK'ye verdiğini iddia etti.

 

2012 yılında kaçırılan 15 yaşındaki kızı Şeyma Sancar için 462 gündür nöbet tuttuğunu belirten Sancar, "Hastalık, kış demeden burada çocuklarımızı bekliyoruz. Burada bütün anne ve babalar olarak evlatlarımızı almakta kararlıyız. Evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. HDP'liler kızımı 9 yıl önce elini kolunu bağlayıp, götürüp PKK'ye verdi. PKK tarafından 9 yıldır kaçırılan kızımın acısını çekiyorum. Neredeyse kızımın yüzünü artık unutacağım." dedi.

"PKK tarafından 9 yıldır kaçırılan kızımın acısını çekiyorum"

Kızının kaçırıldığı günden bu yana çektiği zorluklara değinen Sancar, "HDP, kızım Şeyma'nın hayallerini çaldı. Kızım daha küçüktü okumak istiyordu. HDP'liler, kızımın elinden kalem alıp, kızımın eline silah verdiler. Kızım, sadece okul okuyacaktı. Hep bana diyordu 'anne ben doktor olup senin hayatını kurtaracağım.' kızım Şeyma sen hem kendi hayatını hem de benim hayatımı mahvettin. Ben senin için kendi evimin kapısını kapattım, HDP çadırının önüne geldim. Sakın bana deme benim annem beni arayıp sormuyor. Ben senin için her yere giderim kızım. Artık yeter PKK kızımı bana geri versin. Dayanacak gücümüz kalmadı. Canımız yanıyor. İçimiz ise paramparça oluyor." ifadelerini kullandı.

"Dayanacak gücüm kalmadı"

Kızına kaçıp gelmesi için çağrıda bulunan Sancar, şöyle devam etti: "Şeyma kızım, eğer sen beni duyuyorsan ve görüyorsan gel teslim ol. Gel artık kızım, artık dayanacak gücüm kalmadı. Yavrum 9 yıldır annenden uzaksın, orası sana göre değil. PKK senin kaçmaman için seni korkutuyor. Sen dinleme onları kızım kaç gel. PKK'den kaçıp ailelerine kavuşanlar oluyor. Sende kaç gel sevindir bizi, gel ne olursun kızım."

"PKK bize zulmediyor"

15 yaşında PKK tarafından kaçırılan kızı Hatice Aslan için evlat mücadelesini sürdüren Azime Aslan, "PKK kızımı kaçıralı 5 yıl oldu. Ben evlat nöbetine kızımı istemek için geldim. PKK bize zulmediyor. Ben 5 defa kızımı aramak için Kuzey Irak'a gittim. Orada PKK bana dedi 'Sen git biz sana kızını göndereceğiz.' bana kızımı göndermediler yalan attılar." dedi.

"PKK eşimi öldürüp kızımı dağa kaçırdı"

PKK'nin kızını 15 yaşında lise birinci sınıfta okurken kaçırdığını vurgulayan Aslan, şunları söyledi:

"Kızım okula diye evden çıktı bir daha da geri gelmedi. HDP Hakkâri İl Binasına gittim. Bağırdıysam da çağırdıysam da fayda etmedi. Kızımı bana vermediler. PKK bana zulmetti. Suçsuz sebepsiz eşimi öldürdü. Kızım gittiğinden beridir kızımdan herhangi bir haber alamadım. Hatice kızım gel, babanı PKK öldürdü. Senin orada ne işin var. Kızım gel teslim ol. PKK'den bize fayda gelmez. PKK, yılardır Kürtlerin çocuklarını öldürdü. PKK sizleri kandırıyor. Allah hakkımı bırakmasın. PKK eşimi öldürüp kızımı dağa kaçırdı."(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir