• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...
Ağrı Kültür ve Turizm Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Vali Tekinarslan`ın başkanlığında Polis Evinde düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Yalçın İnanlı, İ.Ç. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Vali Yardımcısı Rasim Belge, Prof. Dr. Oktay Belli, Doç. Dr. Yusuf Çetin, Yard. Doç. Dr. Faruk Kaya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, akademisyenler ve uzmanlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, \"Oluşturduğumuz danışma kurulunda bu konularda araştırma, inceleme ve çalışmaları olan, kamu alanında bu konuda görevliler, uzman ve akademisyenler yer alıyor. Biz öncelikle sahip olduğumuz tarihi ve kültürel mirasların bilimsel bir envanterini çıkarmak istiyoruz. Elimizde mevcut bulunan değerlerle ilgili neler yapılmış, neler eksik ve hangi eksiklikler öncelikli olarak yapılabilir. Bunların cevabını arıyoruz. Danışma kurulumuzda komiteler oluşturulacak ve bu komitelerde ilgili kişiler kendi alanlarında çalışmalar yürütecekler\" diye konuştu.


Ağrı`nın tarihi ve doğal güzelliklerinin doğru değerlendirilmesi, turizm alanında etkin olunması için doğru bir yol haritası ile hareket etmek gerektiğine dikkati çeken Vali Tekinarslan, bunun için de sistemli bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini ve bunun ilk adımını attıklarını ifade etti.

Toplantıda Ağrı`daki kültürel miraslarla ilgili araştırmaları olanlar ile mevcut eserlerle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilirken, konu hakkında yürütülecek çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantı kültür ve turizm alanında çalışmalar yürütecek komitelerin seçimiyle son buldu. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir