• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Manisa`da ameliyatsız suni damar takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi`nde, bacak ve kalçasında ağrı şikâyetleri bulunan hastaya, Hastane Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik ve Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Tarhan tarafından suni damar takıldı.

 

Girişimi gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Tetik, \"62 yaşındaki Mehmet Cesur isimli hasta, bize bacak ve kalçasında ağrı şikâyetleri ile başvurdu. Yaptığımız tetkikler neticesinde, hastanın karnındaki ana atar damarında ileri derecede ve uzunca bir darlık tespit ettik. Bu tür hastalar, iki tür yaklaşımla tedavi edilmektedir: Birincisi, karın orta hatta uzun bir kesi ile karına girilerek ameliyatla darlığın giderilmesidir. Tabii bu yöntem cerrahi olduğu için, birtakım riskleri de beraberinde getirmektedir.

 

Ayrıca hastamız tek böbrekli ve çok kilolu idi. İkinci yöntem ise, kasıktan küçük bir kesi ile ve bir kateter yardımı ile ameliyatsız olarak karın ana atar damarına suni damar yerleştirilmesidir. Hastamıza da uyguladığımız bu teknik, daha fazla beceri gerektiren bir yöntemdir ve biz bu yöntemle hastamızın karın atar damarındaki darlığa, suni damarı ameliyatsız olarak yerleştirebildik. Şikâyetleri kaybolan hasta da kısa bir süre sonra şifa ile taburcu edildi\" dedi. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir