• DOLAR 32.339
  • EURO 35.194
  • ALTIN 2242.138
  • ...
Sokağa çıkma yasağıyla Bitlis'te cadde ve sokaklar sessizliğe büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım'da gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tedbirler açıklamıştı.

Alınan tedbirlerde 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararlaştırılmıştı. Cuma günü saat 21.00'da başlayan iki günlük sokağa çıkma yasağı pazartesi saat 05.00'da sona erecek.

 

Alınan kararın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" konulu genelge gönderildi. Gönderilen genelgeye göre, cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Bitlis'te de cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Sabahın erken saatlerinde açık olan fırınlarda ekmek almaya gelen bazı vatandaşlar, sokak hayvanlarına da yiyecek bıraktıkları görüldü.

Bitlis deresinin kenarında uçuşan martılara ekmek bırakan vatandaşlardan Maşallah Kızılırmak, sokağa çıkma yasağı nedeniyle fırında ekmek almaya geldiğini, yiyecek bulmakta zorlanan martılar ve sokakta gezen kedilere yiyecek bıraktığını söyledi.

Sokağa çıkma yasağını olumlu bulduğunu dile getiren Kızılırmak, sağlıkları için konulan tedbirlere herkesin uyması gerektiğini söyledi.

İhtişamlı tarihi yapıları, abideleşen kalesi, ilim kokan medreseleri, maneviyatın coşturduğu onlarca asırlık camileri, misafir ağırlayan han ve kervansarayları, mahalleleri birbirine bağlayan tarihi köprüleri, manevi iklime götüren ezanların yükseldiği minareleri, ölümü hatırlatan türbeleri, heybetle coşan deresi, şehre hâkim olan heybetli dağları oluşan sessizliğe adeta şahitlik yapıyor. 

(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir