• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Bitlis`te tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Milli Eğitim Bakanlığı`nın \"Fatih projesi\" kapsamında Türkiye genelinde öğrencilere verilen tablet bilgisayarlar, Bitlis`te seçilen pilot okula dağıtıldı.

Pilot okul seçilen Anadolu Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Vali Veysel Yurdakul, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve eğitim camiasındaki yetkililerin katılımı ile bir tören düzenlendi.

Tablet bilgisayar dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, \"Bakanlığımızca 3 yıl üzerinde çalışarak tamamlanan ve dünyanın en büyük eğitim yatırımı olan Fatih Projesi kapsamında bugün bu okulda 9`uncu sınıflardaki 90 öğrencimize ve 27 öğretmenimize tablet bilgisayar dağıttık. Ülkemizde 2014 yılına kadar tüm okulların akıllı tahtaları olacak ve her öğrencinin tablet bilgisayarı olacaktır. Tablet bilgisayarlar dersler ile uyumlu olacak. Fatih Projesinin en büyük ayağı EVA dediğimiz yazılım programıdır. EVA bir arama motorudur. Öğrencilerimiz EVA`ya girdiklerinde saatlerce orda gezdikleri taktir de her girdikleri siteden bir şeyler öğreneceklerdir. Hiçbir öğrencimiz o sitenin herhangi bir linkinde kendisine zarar verecek ve farklı yöne yönlendirecek hiçbir şey yoktur. Onun için fatih projesinin bir ayağı olan EVA dünya tarafında takdir görmüştür. Son 10 yıl içerisinde ülkemiz eğitim alanında ve bilim alanında büyük mesafeler kat etmiştir. Eğitim alanında reformlar geçekleştirildi. Zorunlu 12 yılık eğitim sisteminin kaldırılmasıyla eğitim alanında Avrupa ile yarışılacak duruma gelinmiştir. Bu projede emeği olan başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere her kese teşekkür ederim\" dedi.


Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise \"Türkiye`de büyük bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadır. Bugün Fatih Projesi kapsamında gençlerimizi bilgisayar tabletlerle buluşturuyoruz. Bu tabletler ile inanıyorum ki insanlara faydalı olunacak, farklı vizyona ve misyona sahip insanlar yetiştirilecek. Bilimsel alanda belirli bir noktaya varılacaktır. Bu tabletlerin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen her kese teşekkür ediyorum\" dedi.


Daha sonra öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtılarak program sonlandırıldı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir