• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mehmet Akif Ersoy`u anma paneli düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Kongre merkezindeki panele Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç`ın yanı sıra dekanlar, öğretim elemanları öğrenciler katıldı.
Panel öncesinde Mehmet Akif Ersoy`u anlatan fotoğraf sergisi açıldı.

 

Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı`nın hazırladığı ve Akif`in yaşamını anlatan tanıtım filmi ile başlayan Panelde, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Aysun Eren, Akif`in kişisel ve edebi özelliklerine değinerek, Mehmet Akif`in yüksek seciye sahibi bir kişi olduğunu belirtti.

 

Mehmet Akif Ersoy`un gençlere verdiği önemden söz eden Eğitimci-Yazar Ayşe Serap Şahiner, \"Gençler, merhum Ersoy`u son anında dahi yalnız bırakmayarak defnettiler. Mehmet Akif Ersoy, gençlere model olması gereken güzel bir ahlaka sahipti\" dedi.

 

Mehmet Akif Ersoy`un çok güzel bir ailede yetiştiğini belirten Şahiner, \"Annesi ona çok güzel bir eğitim vermiş. Bugün topluma faydalı olmuş, arkasında iz bırakmış insanların ortak özelliği çok düzgün bir ailede yetişmiş olmalarıdır. Çok erdemli, manevi donanımları olan annelerin elinde büyümeleridir.\"şeklinde konuştu. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir