• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Ödenen bedeller nedeniyle bugün Allah adına meydanlar tıklım tıklım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Nizip`te yaptığı hayırlı faaliyetleri ile tanınan Nizip İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(İhsan-Der), Şehitler ayı olarak bilenen şubat ayı münasebetiyle Nizip Belediyesi düğün konferans salonunda "Şehitler Gecesi" düzenledi.
 
Program Kur`anı kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İhsan-Der Başkanı Halil Vural,Kutlu doğum etkinlikleri, fakir ve Muhtaçlara yapılan yardım faaliyetleri ile kültürel etkinliklere ek olarak bir çok alim ve mücahidin şehit düştüğü Şubat ayında şehit ve şahadetin önemine vurgu yapmak amacıyla böyle bir ekinlik düzenlediklerini belirtti.
 
Tekbir İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerinden sonra dünyada tanınan bazı şehitlerin hayatlarının yer aldığı sine vizyon gösterimi yapıldı.
 
Programa Konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca katıldı. Toplumda cihat ve şehitliğin öneminin yeterince anlaşılmadığını belirten Göktaş Hoca, Kur`anı Kerimde bir çok sürede, yüzlerce ayette Cihat ve şehitliğe vurgu yapıldığını söyledi.
 
Şehitliğin bir çok mertebesinin olduğunu belirten Göktaş Hoca, "Ama Allah`ın kelimesi, Allah`ın kelamı, Allah`ın dini, Allah`ın hukuku, hakkı, kanunu en yüce olsun diye yapılan mücadele ve bu mücadele esnasında da canını verenler bir numaralı şehitlerdir".ifadelerini kullandı.

Allah yolunda yapılan mücadelenin dünyada da karşılıksız olmadığını belirten Göktaş Hoca, Şehit ve Mücahitlerin yaptığı çalışmalar ve ödediği bedeller sonucunda İslam`ın tekrar dünyanın her yerine yayıldığına vurgu yaptı.
 
Çağımızda dünyanın her tarafında İslami uyanışın olduğunu vurgulayan Göktaş Hoca, ülkemizde son otuz senede özelliklede doğu ve güneydoğuda İslam için çekilen sıkıntı ve bedellerin Allah adına, peygamber sevdası adına meydanların tıklım tıklım dolmasına vesile olduğunu söyledi.
 
Yaklaşık iki saat süren program yapılan dua ile son buldu.
(Şefik Mert/Bayram Çakar-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir