• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Ubeydullah Durna Ağrı`da Yad Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar İle Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Ağrı Şubesi dernek binasında üye ve gönüllülerine yönelik düzenlediği programla, PKK/BDP yandaşları tarafından geçen ay Yüksekova Mustazaf Der şubesine düzenlenen saldırıda şehid edilen Ubeydullah Durna`yı rahmetle andı.

Program başta Ubeydullah Durna`nın ruhuna olmak üzere bütün İslam Şehitleri için okunan Yasin-i Şerif ile başladı. Daha sonra Ubeydullah Durna`nın ruhuna atfedilen ilahilerin okunması ve dernek yöneticisi olan Suat Çelik`in konuşması ile devam etti.

`Hak taraftarları daima galip gelmiştir`
Konuşmasına İslam uğruna mücadele gösterip de canları ile kutlu mevkiye yükselen şehitlere selam ile başlayan Çelik Hz. Adem(a.s.)`den beri hak ve batıl mücadelesinin olduğunu ve daima hak tarafının galip geldiğini belirtti. Çelik; "Hak ve batıl mücadelesi içinde hak taraftarlarının önüne daima üç seçenek çıkmıştır. Bunlardan birincisi şehadettir, ikincisi muhacerattır yani başka bir diyara göç etmek, üçüncüsü ise zindana düşmektir. Biz Habil (a.s.), Zekeriya`dan (a.s.) şehadeti öğrenmişizdir. Küfre karşı ölümden korkmamayı ve yalnızca ölümün biz iman edenler için bir hediye olduğunu bilmekteyiz."

"Biz şehadeti Kerbela meydanında bir bardak suya muhtaç bırakılan Şehit Hüseyin`den, izzet ve şerefin sembollerinden olan Şeyh Said`ten ve Şehit Ubedullah kardeşimizden öğreniyoruz. Çünkü şehadet bizim için vazgeçilmez bir sondur. Müslümanların ortak paydasıdır. Bakın Tarık Bin Ziyad`ın İspanya önlerine kadar gidip de gemilerini yaktıran şey şehadet aşkıdır. Selahaddin-i Eyyubi`nin gece gündüz aç kalmasının sebebi şehadet aşkıdır. Ve bu şekilde Müslümanlar şehadete kurtuluş gözüyle bakarlarsa Allah, muhakkak Müslümanlara zaferi tattıracaktır. O yüzden bugün anmak için toplandığımız Şehit Ubeydullah kardeşimizin şehadetine üzülmüyor bilhassa seviniyoruz. Hepiniz biliyorsunuz Şehit Ubeydullah yine dernek çatısını onardığı bir sırada şunu söylüyor "Eğer benim şehadetimle cemaatimizin fertlerinin davalarına daha sıkı bağlanmasına vesile olacaksa ben şehit olmayı arzularım" diyordu ve nitekim arzuladığı makama, Allah ulaştırdı" dedi.

`Küfrün askerlerinin oyunlarına gelmeyeceğiz`
Suat Çelik konuşmasının devamında; "Bugün bu ülkede artık şehadet unutulmaya yüz tutmuştu. Gerek Mavi Marmara Şehitleri ve gerekse Ubedullah kardeşimizin şehadeti ile yeniden bu arzu ile yanmaya başladık. Yeni yeni filizler gönlümüzün içinde yeşermeye başladı. Uhud meydanında Mus`ab Bin Umeyr`in bedenini parçalayan mızraklar bugün, şarapnel parçaları, kurşunlar ve Molotoflara dönüşmüştür. O yüzden küfrün askerlerinin, zındıkların oynadıkları oyunlara gelmeyeceğiz, Allah için var olan mücadelemiz devam edecektir" şeklinde konuştu.

Program yapılan dua ile son buldu.
Ömer Adıgüzel - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir