• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
`Teröre Finansman Yasası`nın çok ciddi vebali vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Birleşmiş Milletler (BM)`in istek ve dayatmasıyla "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun"nunTBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaşmasını değerlendiren Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim, İlke Haber Ajansına çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Teröre Finansman Yasası olarak bilinen yasanın sivil toplum kuruluşların üzerinde çok ciddi olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Sevim, bu yasanın çok ciddi külfetler doğuracağını vurguladı.
 
Sevim, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Teröre Finansman Yasa Tasarısı` olarak bilinen yasa hakkında özellikle terör kavramı üzerinde durmak gerekiyor. Terör kavramı siyasal bir kavramdır. Bunu herhangi bir yasal karar olmaksızın bir komisyonun eliyle bunu değerlendirmeye tabii tutmak çok ciddi külfetler doğuracak. `Teröre Finansman Yasa Tasarısı` yasası, kişiler açısından çok fazla olumsuz sonuç doğurması pratikte mümkün olmayabilir ama özellikle STK`lar üzerinde ciddi bir olumsuz sonuçlar doğuracak" dedi.
 
Terör örgütü nitelemesini ancak bir mahkeme karar verebilir
Birleşmiş Milletler (BM)`in istekleriyle çıkan yasayı çok doğru bulmadığını ifade eden Sevim, Sivil Toplum Kuruluşların faaliyetlerini ülkeler arası siyasetin müdahale etmemesi gerektiğini ve bu müdahaleyi ancak mahkemelerin karar vermesi gerektiğini savundu.
 
STK`ların faaliyetlerini mahkemenin değil komisyon tarafından karar vermesini doğru bulmadığını dile getiren Sevim, şöyle konuştu: "Özellikle insani yardım yapan Sivil Toplum Kuruluşları, uluslararası mekanizmaların çok ağır, hantal ve sıkıntılı işleyişinden dolayı o boşluğu dolduran STK`lardı. Dolayısıyla uluslararası siyasetin nitelemesine göre, terör kavramı olarak kabul edilecek bir faaliyet yürüten bir dernek bütünüyle bu faaliyetlerinden alıkonmuş olacak. Ülkeler arası siyasetin buna müdahil olması çok doğru değil. Çünkü bu nitelemeyi ancak bir mahkeme yapabilir. Mahkeme kararı olmaksızın komisyonca yapılıyor olması kabul edilir bir şey değildir" ifadelerini kullandı.
 
"Teröre Finansman Yasası"nın çok ciddi vebali vardır
Teröre Finansman Yasası olarak bilinen yasanın ileriki zamanlarda çok olumsuz sonuçlar doğuracağına dikkat çeken Sevim, "Bu yasa ileride çok olumsuz sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Çünkü Hükümetin bunu kabul etmesini, bun imzalamasını ve yürürlüğe koymasını anlamış değiliz. Çünkü STK`ların bu faaliyetlerinden istifade eden yoksu, fakir ve her türlü hakları mahrum edilmişlerin vebali bu kararı imzalayan ve uygulamaya koyan insanların boynuna olacak. Bu anlamda da bu yasanın çok ciddi vebali vardır" diye kaydetti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir