• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
6 Emekli Subay Daha Gözaltına Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bir gurup emekli asker ifade için adliyeye getirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, emekli Tuğgeneral Metin Yaşar Yükselen, emekli Albay Cengiz Koşal ile bir emekli asker ifadeleri alınmak üzere Ankara Adliyesi`ne getirildi. İzmir`den ise emekli Korgeneral Abdullah Cahit Sarsılmaz, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Korgeneral Temel Batmaz Dandin, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci`nin de Ankara`ya getirileceği öğrenildi.

BUGÜN YENİ DALGA

Bugün sabah saatlerinde yeni bir operasyon dalgası başladıi. Emekli askerlerin olduğu bir gurup ifade vermek için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na getirildi. Emekli 5 general ve 1 albay Ankara Adliyesi`ne getirildi.

DÜN TUTUKLANAN KOMUTANLAR

E. Orgeneral Orhan Yöney: 28 Şubat sürecinde `tümgeneral`di. Strateji Daire Başkanlığı, 4. Kolordu Komutan Yardımcılığı ve Milli Güvenlik Akademisi Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2007`de emek li oldu.

E. Oramiral Bülent Alpkaya: 2001 - 2003 döneminin Deniz Kuvvetleri Komutanı. 28 Şubat sürecinde `koramiral` rütbesindeydi. 2003`te emekli oldu.

E. Korgeneral Köksal Karabay: 28 Şubat sürecinde `tümgeneral` rütbesiyle Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanı idi. 1999`da "geleceğin Genelkurmay Başkanı" olarak gösterilirken terfi sırasının geldiği 2003 yılında, 4 Temmuz günü Kuzey Irak`ta Çuval Olayı meydana geldi. Harekât Başkanı sıfatıyla Kuzey Irak`taki Türk askerleri ve bordo bereliler sorumluluk alanındaydı. YAŞ`ta terfi ettirilmeyip pasif bir görev olan Harp Akademileri Komutan yardımcılığına atanınca istifa etti. Emekliye ayrılmasının ardından ABD`li ortaklarla birlikte Kuzey Irak`ta özel güvenlik hizmeti sağlayan Black Hawk isimli şirketin yönetim kurulu başkanı olması eleştiri konusu oldu. `Balyoz` davasında "tanık" olarak ifade verdi.

E. Koramiral Altaç Atılan: 28 Şubat sürecinde `tümamiral` olarak Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı idi. 2003`te Kuzey Deniz Saha Komutanlığı`ndan emekli oldu.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

E. Tümgeneral Ersin Yılmaz: 1994`te tümgeneral oldu. 28 Şubat sürecinde `Kara Havacılık Komutanı` olarak görev yapıyordu. 1998`de emekliye ayrıldı. Emekli Orgeneral Orhan Yöney tutuklandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir