• DOLAR 34.252
  • EURO 37.038
  • ALTIN 3028.381
  • ...
Çin, ürettiği aşı için DSÖ ile görüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir WHO yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, Çin'in yerel olarak üretilen COVID-19 aşılarının Dünya Sağlık Örgütü tarafından değerlendirilmesi için görüşmelerde bulunduğunu, bunları uluslararası kullanıma hazır hale getirme yolunda bir adım olduğunu söyledi.

Çin'de yüksek risk altında olduğu düşünülen yüz binlerce temel çalışana ve diğer gruplara, klinik denemeler tam olarak tamamlanmadığı için yerel olarak geliştirilen aşılar verildi ve bu da uzmanlar arasında güvenlik endişelerini artırdı.

DSÖ’nin Batı Pasifik bölgesindeki temel ilaçlar ve sağlık teknolojileri koordinatörü Socorro Escalate, çevrimiçi olarak yapılan bir basın toplantısında, Çin’in DSÖ ile aşılarının acil kullanım listesine dahil edilmesi için ön görüşmeler yaptığını söyledi.

DSÖ'nün acil durum kullanım listeleme prosedürü, lisanssız aşıların ve tedavilerin, halk sağlığı acil durumlarında bulunabilirliklerini hızlandırmak için değerlendirilmesine izin verir. Bu, DSÖ üye devletlerinin ve BM tedarik kurumlarının aşıların kabul edilebilirliğini belirlemelerine yardımcı olur.

Potansiyel olarak bu aşıların kalitesi ve güvenliğini listeleyen bu acil durum kullanımı ve etkinliği değerlendirilebilir. Sonra bu, lisans sahiplerimizin kullanımına sunulabilir, ”dedi 

Kaynak: reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir