• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yüksekova Şehidini Andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ - 5 Mayıs 2011 tarihinde PKK/BDP yanlılarınca Mustazaf Der Yüksekova Şubesine düzenlenen saldırıda şehid edilen Ubeydullah Durna`nın kırkıncı günü nedeniyle Aksu (Gagewran) Köyü`nde mevlit programı düzenlendi. Düzenlenen programın yanı sıra Kuran ve Yasin-i Şerif hatimleri de Ubeydullah Durna`nın ruhuna hediye edildi.

Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`nin organize ettiği program Aksu Köyü Camii`nde saat 14.00 sıralarında başladı. Programa Yüksekova Mustazaf-Der Şubesi`nin yanı sıra Ubeydullah`ın akrabaları ve komşu illerden gelen Mustazaf-Der üyeleri katıldı. Kur`an tilaveti ile başlayan program okunan mevlidi şerif ile devam etti.

Mevlitten sonra kısa bir dua okuyan bölge âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş şehadet konusuna vurgu yaparak, Ashab-ı Kiram`dan günümüze dek İslam düşmanlarının Müslümanlar üzerinde sürekli zulümlerini icra ettiklerini belirterek, ismi ve zamanı ne kadar farklı olursa olsun, İslam düşmanların bir olduğunu söyledi.

``Müslümanlar İlkin Korku İle İmtihan Ediliyor``
Timurtaş konuşmasında; ``Allah`u Teâlâ Müslümanları ilkin korku ile imtihan ediyor. Nasıl ki, Allah Resulü`nün sahabeleri ilkin korku ile imtihan olmuşlarsa, nasıl ki Ebucehil gibi zalimler her seferinde gidip mustazaf Müslümanlara zulmetmişse işte bugün de yaşananlar birer imtihandır. O günün mustazaf Müslümanları yapılan bunca zulme göğüs gererek canlarını verip, imanlarında bir kayıp vermediler. İşkenceciler, tehditçiler, kâfirler, zalimler illa Amerika`dan gelip zulmedecekler diye bir şey yok. İster Amerika`dan, ister Rusya`dan, isterse de başka yerlerden olsun kafir kafirdir, farkları hiç yoktur.

``Dünün zalimlerine lanet eden Allah, bugünün zalimlerine de lanet etmeye kadirdir``
Bugün bize yapılan haksızlıklar nasıl inancımız gereği ise, dün sahabeler için yapılanlar da aynı şekilde imanları uğranaydı. Onlar o günün mazlum ve mustazaflarıydı, bizler de bugünün mazlum ve mustazaflarıyız. Dünün zalimleri nasıl o günün Müslümanlarını tehdit edip, onlara zulmetmişlerse, bugünün zalimleri de onların izinden gidip aynı şekilde Müslümanları tehdit edip, zulmediyorlar. Nasıl ki Allah`u Teâlâ Nuh Kavmi`nin, Ad Kavmi`nin, Semud Kavmi`nin zalimlerine lanet edip üzerlerine gazap indirmiş ise, bugünün de zalimlerine aynı şeyi yapmaya kadirdir.

``Cennete Girdikten Sonra Dünyaya Dönmeyi İsteyen Tek Kişi``
Şehadet mertebesi ne büyük bir şeref, ne büyük bir ikram ki Allah yolunda canını veren kişi Allah`ın rızasına mazhar oluyor ve gördüğü bunca ikram ve nimete karşın yine de Allah`tan kendisini dünyaya geri döndürmeyi arzu ve talep ediyor ki tekrar aynı şekilde Allah yolunda canını verebilsin. İnsanlığın ilk şehidi Hz. Habil`dir, İslam dininin ilk şehidleri Hz. Sümeyye ile Yasir`dir. Bunları günümüze doğru sayarsak bu şekilde uzar gider. Yakın tarihimize geldiğimizde Şehy Said-i Palu İslam davası uğrunda şehid edildi. Hakeza Şehid Seyyit Kutup, Şehid Hasan Elbenna, Susa Köyü Cami Şehidleri, Karajdağ Şehidleri, İdil şehidleri, Van şehidleri, Ağrı şehidleri, Cizre şehidleri ve tüm memleketimizdeki şehidler ile halkanın sonuncusu olan Şehid Ubeydullah bu zalim ve hunharların elinden katledildi. Ubeydullah bu halkanın ne ilki, ne ortasıdır. Ancak hazır tarihimizin son Şehididir.

Bir kalpte iki tür sevgi barınmaz. Allah sevgisi ile İslam düşmanlarının sevgisi bir kalbe sığmaz. Allah sevgisinin olduğu yerde, İslam düşmanlarının sevgisi yer almaz. Aynı şekilde İslam düşmanlarının sevgisinin girdiği bir kalbe de Allah sevgisi girmez`` Program bölge âlimlerinden Molla Abdurrahim Timurtaş`ın Kürtçe yaptığı konuşmadan sonra son buldu.

Program sonunda il dışından gelen Mustazaf-Der üyeleri İnanlı Köyü Mezarlığı`nda bulunan Ubeydullah Durna`nın mezarını ziyaret ederek Fatiha okudular.

Saim Yüksek - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir