• DOLAR 32.248
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2443.628
  • ...
‘Evlenmeyi Zorlaştırmayın, Kolaylaştırınız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fikret Özkan / Van

Evlilik süreleri kısaldıkça kısalıyor. Bu durumun altında manevi değerlerin yerine maddi değerlerin ön plana çıkması temel neden olarak görülüyor. Konu ile ilgili kendisiyle konuştuğumuz İlahiyatçı-Yazar Adem Saraç, "Allah ve Resulünün rızasını dikkate alan, İslam toplumunu oluşturma gayreti içerisinde olması gerekenler olarak Allah Resulünü kendimize örnek almak durumundayız" diyerek bu sıkıntının asıl boyutunun inanç olduğuna vurgu yaptı.

İlahiyatçı-Yazar Saraç “Allah Resulü (sav), döneminde evliliği zorlaştıran kişiler hakkında iyi şeyler söylemediğini, aksine kolaylaştırılması yönünde emirleri olduğunu görüyoruz. Ancak bugün maddiyatın hayatımızda bu kadar yer tutmasının temelinde güvensizlik yatmaktadır. Hal böyle olunca ortaya sanki evlenmeye engel oluşturulmaya çalışılıyor gibi bir izlenim çıkıyor ki bu da hiç hoş bir durum değildir” diye konuştu.

Resullah (Sav), Hayır İşlerinde Acele Etmemizi Emretmiştir

Aileyi ayakta tutacak olan temel değerleri yitirdiğimiz için insanlarımızın, ulvi değerler yerine maddeyi koymak zorunda kaldığını vurgulayan Saraç, “Evliliği maddeye bina ettiğimizde uzayan evlenme süreci birçok değeri öldürür. Bu durumda, hayırlı işlerde acele etmemizi emreden Resulullah (sav)’in sözü çiğnenmiştir. Araya giren zamanla birlikte fitne girmiştir. Fitneyle beraber nişanlı veya sözlüyüz adına gidip gelmelerle mahremiyetler çiğnenir. Hâyır olacak bir işe haram bulaşır. Her iki tarafın birbirine olan saygıları biter. Bu vesileyle kurulacak ailenin içerisine giren bu fitne tohumları ile daha baştan yıkılmaya meyilli bir aile tipi meydana gelir” dedi.

Yalan Ve Aldatmadan Huzur Hâsıl Olmaz

“Son zamanlarda imkânsızlıklardan dolayı (kız tarafıyla anlaşmadan) altın kiralayarak bununla evlenmeye kalkanlar nifak içerisindedir” diyerek katiyen böyle bir şeyin yapılmaması gerektiğini söyleyen Saraç, “Bu aldatmadır, nifaktır. Buna bir Müslüman tenezzül etmemeli. Aileye huzur getirmeyecektir ve daha ilk günden eşler arasına güvensizlik sokmaktır ki, böyle bir evlilik hayır getirmez. Zira evlilik bir paylaşımdır. Siz daha işin başında birbirinizi aldatmaya çalışırsanız bundan huzur hâsıl olmaz” uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir