• DOLAR 32.576
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2447.426
  • ...
HÜDA PAR'dan DEDAŞ mağduru aileye ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanan ve kiracı konumunda olan yaşlı çifte "usulsüz enerji üretimi" iddiasıyla DEDAŞ tarafından iki ayrı fatura ile ceza kesilince konu medyaya yansıdı ve geniş yankı buldu.

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Gürdoğan Mahallesi'nde kiracı olarak oturan yaşlı çifte, evdeki elektrik saatinde bulunan ve 1996'dan beri yanık bir şekilde olup kullanılamaz halde olan kablodan enerji elde edildiği iddiasıyla 6 bin 667 lira ve 3 bin 832 lira olmak üzere iki ayrı fatura ile ceza kesildi.

Yaşanan duruma tepki göstererek mağdur aileyi ziyaret eden HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, cezanın haksız bir şekilde kesildiğini belirterek yaşanılan mağduriyetin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Beber, "HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak mağdur olan bu aileyi ziyaret ettik. İşgüzar bazı görevliler buraya gelerek elektrik sayacının içinde bulunan yanmış bir kablodan dolayı amcamıza 10 bin TL civarında ceza yazmışlar ve gitmişler. Evin şöyle bir özelliği var, kapısı 24 saat sürekli açıktır. İsteyen girip çıkabiliyor. Görevliler de evin bu halini görmelerine rağmen hiç incelemeden ve bakmadan gelip ceza kesmişler. Allah'tan korkuları kalmamış bu insanların. Bu cezayı neye dayanarak veya neye güvenerek yazmışlar bilinmiyor." dedi.

"Amcamızı yalnız bırakmayacağız"

HÜDA PAR olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Beber, "Amcamızın ve evin halini gördük, doğrusu içimiz yandı. Bu perişan halleri yüreğimizi dağladı. Odalar ve mutfak tamamen boş durumda, hiçbir şey yok. Gıda, elbise ve yaşam malzemeleri yok. Gerçekten yardıma muhtaç bu amcamızın böyle bir mağduriyet yaşaması bizi derinden üzmüştür. Aileye gıda ve nakdi yardımların yapıldığını öğrendik. Bizler de işin takipçisi olacağız, gerekli yardım ve girişimleri yapacağız İnşallah. Amcamızı yalnız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir