• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Ankastre Ocak ve Fırın Nasıl Temizlenir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaşam alanlarının en yoğun kullanılan noktalarından birisi olan mutfaklarda, ister istemez ciddi bir kirlenme meydana gelebilir. Buhar lekeleri, yağlar ve daha pek çok farklı etken ne kadar dikkat edilirse edilsin mutfakta bulunan ev teknolojilerinin üzerine yapışabiliyor. Bu durumda görselliklerini kaybederek, hijyenik açıdan da pek sağlıklı bir durumda olmamasına neden olur. Bu konuda en fazla etkilenen mutfak gereçlerinin başında tabii ki bu hususlarla doğrudan etkileşim halinde olan ankastre ocak ve fırınlar gelmektedir. Bu iki ürünün nasıl temizleneceği merak ediliyor. Ankastre ocak temizliği konusunda hassas bir yaklaşım ürün yüzeyine zarar verilmemesi ve etkili sonuçlar elde edilebilmesi açısından çok önemlidir.

Ankastre Ocak Nasıl Temizlenir?

Mutfaklardaki en fazla kirlenen noktaların başında ankastre ocaklar ile birlikte çevreleri gelir. Ankastre ocak temizliği için dikkatli olunmalıdır. Temizlik sırasında ocağın mutlaka kapalı ve soğuk olmasına dikkat edilmelidir. Bunun dışıdna ocak yüzeyinin herhangi bir temizlik malzemesiyle temas etmeden önce tamamen sökülmesi gerekir. İnox yüzeylerde leke ve iz bırakabilecek kimyasal içeriğe sahip olan temizlik ürünlerinin kullanımından kaçınılmalıdır. Ayrıca tüm yüzeylerde yıpratıcı ve çizik oluşumuna neden olabilecek etkilere sahip olan tel sünger gibi ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. İnox yüzeylere sahip olan ankastre ocakların temizliği için özel olarak üretilmiş formüle sahip olan temizleme malzemelerinden yardım alınabilir.

Fırın Nasıl Temizlenir?

Mutfaklarda ocaklardan sonra en fazla kirlenen yerlerden birisi de fırınlardır. Birbirinden lezzetli yemek ve tatlıları pişiren fırınlarda oluşan yağ ve diğer kirleri temizlemek düşünülenin aksine çok daha kolaydır. Pek çok bez türü fırının yüzey yapısı nedeniyle elektriklenerek, içerisinde tüy ve bez parçalarının kalmasına neden olur. Bu yüzden fırın temizliği için mutlaka sadece mikrofiber bez kullanımı tercih edilmelidir. Bununla birlikte kesinlikle kimyasal içeriğe sahip olan ve yoğun koku ihtiva eden temizlik malzemeleri fırın içi temizliğinde kullanılmamalıdır. Yüksek sıcaklık ile etkileşime giren bu faktörler fırında pişirilen gıdalara da kokusunun sinmesine neden olabilir. Bu yüzden mikrofiber bezlere sadece doğal içeriğe sahip olan temizlik malzemeleri dökülerek, temizleme yapılmalıdır.

https://www.uzmanevim.com/

https://www.uzmanevim.com/ankastre-ocak-ve-firin-nasil-temizlenir/

Bu haberler de ilginizi çekebilir