• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamama: Taktiksel Olarak Çekildik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Azavad Ulusal Özgürlük Hareketi`nin (MNLA) bölgedeki önemli liderlerinden ve Mali`nin en büyük kabilelerinden Kalansar kabilesinin de lideri olan Ahmed Ag Hamama, Mali`nin kuzey bölgesi sınırında soruları yanıtladı.

Ag Hamama, şunları kaydetti:

``Ensaruddin Hareketi ve El-Kaide ile karşı karşıya gelmek istemediğimiz için taktiksel olarak Mali`nin doğusundaki ve kuzeyindeki güvenli bölgelere çekildik. Kidal bölgesi halen elimizde. MNLA, silahlı grupları bölgeden çıkarmak için Fransa ve Afrika güçlerinin yanında savaşacak. MNLA, bağımsız ve laik bir devlet istiyor. Ensaruddin ise Azavad bölgesinde ve Batı Afrika`da cihad çağrısı yapıyor.``

Bölgedeki Tuareg ve Arap halklarının göçe zorlandığına dikkati çeken Ag Hamama, ``Kuzeydeki Tuareg ve Arap ırklarına mensup kişiler, Fransa uçaklarının bombardımanı ve Mali ordusunun hukuksuz muamelesi nedeniyle ülkeyi terk etmeye zorlanıyor.
 
Şu an kuzeyde bu insanlardan bir kişi bile kalmadı. İnsanlar hayatlarında ilk kez korkudan köylerini terk ederek başka ülkelere kaçmaya çalışıyor. Öncelikle bu insanlara yapılanların önüne geçilmesini istiyoruz`` ifadelerini kullandı.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir