• DOLAR 32.535
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2491.605
  • ...
 Fransa`da Her Gün Bir Müslüman Saldırıya Uğruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da Müslümanlara yönelik saldırılar hızla artıyor. Fransa İslamofobik Saldırılara Karşı Dayanışma Örgütü`nün (CCİF) yayınladığı rapora göre, Fransa`da her gün bir Müslüman saldırıya uğruyor. En çarpıcı artış ise 2011 yılına göre, yüzde 134`lük artış ile sözlü hakarete maruz kalanların oranında yaşandı.

CCİF`nin raporunda 2012 yılında saldırılarda yüzde 38 artış yaşandığı belirtildi. 2011 yılında Müslüman kuruluşlara yönelik 298 saldırı belirtilirken, bu sayı 2012`de 414`e yükseldiği kaydedildi. 2010 yılında ise bu sayı 188 olarak kaydedilmişti. Bunlarla birlikte, şahıslara yönelik yapılan fiziki saldırılar da 262`den 364`e yükseldi. Yine işyerlerinde Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımların da yaklaşık yüzde 7`lik bir artış yaşandı.

Raporda saldırıya uğrayanların yüzde 87`sini kadınların oluşturduğu belirtilirken en çok mağdur olanların ise yüzde 76 ile başörtülü bayanlar olduğuna dikkat çekildi. Bayanların en çok saldırıya maruz kaldığı alanların ise çalıştıkları kurumlar, okul servisleri, restoranlar ve spor salonları olduğu aktarıldı.

50 CAMİ SALDIRILARIN HEDEFİ OLDU

Rapora göre Fransa`da her hafta bir cami saldırıların hedefi oluyor; geçen yıl bu sayı 50 olarak belirlendi. 2012 yılında cami ve Müslümanlara ait mezarlıkların dışında, diğer yıllardan farklı olarak helal et satan Müslüman kasaplar ve restoranların da islamofobik saldırılardan etkilendiği belirtildi.

Fransa Müslüman Konseyi Başkanı Abdullah Zekri konuyla ilgili yaptığı açıklamada hükümeti İslamofobik saldırılara karşı önlem almaya davet etti. İslamofobi ile mücadelenin ulusal bir mesele olduğunu dile getiren Zekri, Fransa Başbakanı François Hollande`dan bu konuda güçlü bir adım beklediklerini söyledi.

Zekri, Fransa`da son olarak Cumartesi gecesi Paris`in güney doğusunda yer alan Ozoir-la-Ferriere camisine kimliği belirsiz kişiler saldırı düzenlemiş, cami duvarlarına gamalı haç ve İslam`a karşı ağır hakaretler içeren yazılar yazmışlardı.(DB)

Bu haberler de ilginizi çekebilir