• DOLAR 32.436
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2479.348
  • ...
Gazze`de Resmi Haber Ajansı Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze`deki Filistin Hükümeti, "Filistin Er-Re`y Haber Ajansı" adıyla resmi haber ajansı kurdu. Ajansın Enformasyon Bakanlığı görevini yürüten Filistin Hükümeti Enformasyon Ofisi`ne bağlı çalışacağı ifade edildi.

İsmail Heniyye başkanlığında Gazze`de toplanan Bakanlar Kurulu, hükümetin görüşlerini ve hükümetle ilgili bilgileri kamuoyuna duyuracak Filistin Er-Re`y Haber Ajansı`nın kuruluşunu onaylamıştı. Gazze`deki Er-Re`y Haber Ajansı`nın Batı Yaka`da Filistin Özerk Yönetimi`ne bağlı çalışan Vefa Haber Ajansı gibi faaliyet göstereceği kaydedildi.

Filistin Hükümeti Enformasyon Ofisi Müdürü Selame Maruf, Er-Re`y Haber Ajansı`nın Filistin medyasına zenginlik kazandıracağını ve hükümet ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendireceğini söyledi.

Enformasyon Ofisi`nin 2013 planını hükümete sunduğunu bildiren Maruf, vatandaşların yayınlanan haberlerin doğruluğundan emin olmalarını sağlayacak "teekküd" (kesinleştirme) hizmeti başlatacaklarını ve bu şekilde yalan haberlerin ve asılsız söylentilerin önüne geçmeyi planladıklarını belirtti.

Maruf, bu yıl ayrıca vatandaşların Filistin Hükümeti`ne önerilerini ve tavsiyelerini iletebilmeleri için "Tavsiyede bulun" hizmetini başlatacaklarını söyledi.
FEM - (FilistinHaber)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir