• DOLAR 32.304
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2442.447
  • ...
İnzar Dergisi Şubat Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın 101. sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu aile… Dergi yazarları aile kurumunu birçok yönü ile ele alırken; dosya konusu ile ilgili Şerafettin Kalay ile bir röportaj gerçekleştirmiş.
 
Öte yandan Derginin editör yazısında; "Kötü çocuk yoktur, kötü eğitimci ebeveynler vardır sözü, aile kurumunun insanın ve insanlığın geleceği açısından önemini ifade eden önemli asri bir iddiadır. Ama tecrübeler neticesinde varılmış bu hakikati daha beliğ ifade eden; `Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar. Sonra ebeveyni onu ya Hıristiyan, ya Yahudi ya da Mecusi yapar` hadis-i şerifi insanlığın eninde sonunda günün birinde İslam`a dönüş yapacağının garantisidir.
 
İslam`ın aile kurumuna verdiği ehemmiyeti bilmeyen yoktur. Aile kurumun yıkılmasını ifade eden boşanmanın `Arş-ı alayı sarsan bir helal` bakışı İslam`ın aileye verdiği ehemmiyettendir. O yüzden bugün büyük çoğunluğu bilinçli az bir kısmı ise bilinçsizce aile kurumunu tehdit eden politikalardan bir gün pişmanlık duyulacak, yapılan eylemler de insaniyetçe tövbe ile neticelendirilecektir. İşte o gün gelinceye kadar biz Müslümanlara düşen bazı sorumluluklar vardır" ifadelerine yer verilmiş.
 
İnzar Dergisi`nin Ocak Sayısından Kısa Kısa

Zülfikar Fırat, insanlığın başlangıcından beri var olan cahili veya gayri cahili aile çeşitlerini ve İslam`ın aileye bakış açısını işlemiş.
 
Abdurrahim Güneş İslam`ın prototip ailelerinden olan ehl-i beyt ailesini Hz. Ali(r.a) ile Hz. Fatima (r.anha) isimlerinden yola çıkarak misyonlarını işlemiş ve böyle bir ailede Hasan ve Hüseynlerin yetişeceğinden dem vurmuş.
 
Mehmet Şenlik, aile ağacının meyvesi olan çocuk olgusunun zakkum dönüşmemesi için İslam`ın uyarılarına bizim anlayış ve kavrayışımıza sunmuş. Bir nimet iken nikmete dönüşmemesi tembihinde bulunmuş.
 
Faruk Hamza, A`raf Suresinin 189 - 190`ıncı ayetleri ışığında kadının ve kadınla tesis edilen aile müessesinin erkek için, içinde fırtınalar koptuğu anlarda durulmuş bir liman olduğunu, onu teskin ettiğini ve en önemlisi onu tekmil ettiğini ifade etmiştir.
 
Murat Filiz, aile bireyleri arasındaki özellikle ebeveynlerin kendi aralarında, ebeveynlerin çocuklarla ve çocukların yakın uzak akrabalarla iletişimlerinin aile sıhhati açısından önemini bizlere sunmuştur.
 
Nur Kılıç, İslam`ın aileye verdiği ehemmiyeti ve dolayısı asri saldırılara karşı aile kurumumuzu nasıl koruyacağımıza dair büyüklerimizin görüşleri doğrultusunda düşüncelerini bize aktarmış.
 
Nurullah Gülsever, İmam Gazali`nin Hz. Lokman`ın kıssasından esinlenerek başlattığı "Ey Oğul!" ile başlayan ve özellikle babanın çocuklara nasihatini içeren sünnetinin şiir versiyonunu işlerken, İbrahim Dağılma da en güzel örnek kadın olan Hz. Hatice annemizin şahsiyetini işlemeye çalışmış. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir