• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Osmanlıca sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğü ve Hayrat vakfı iş birliği ile hazırlanan ve Türkiye genelinde Halk Eğitim merkezlerinde verilen Osmanlı Türkçesi derslerinde başarılı olan kursiyerlere bugün sertifikaları verildi.

 

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen tören saat 13.00`da Kur`an-i Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasının ardından söz alan Adıyaman Ak Parti milletvekili Mehmet Metiner konuşmasında ülkedeki birçok sorunu dile getirdi.

 

Metiner şöyle konuştu: \"Dilimizi unutturmaya çalıştılar, tarihimizi unutturmaya çalıştılar. Ama ne mümkün, ne dilimizi unuttuk ne de tarihimizi unuttuk. Tarih bizim içerimizde hep akıp gitmeye devam etti. Ama biz tarih perest değiliz, ecdatperest değiliz. Ama ecdadımıza küfredilmesine de izin vermeyiz. Yeniden doğrulmasını bilen Kur`an`ın her hükmüne bakan yüzünü en anlamlı bir biçimde bakan dindar bir nesiliz.\"

 

İrtica hortladı derlerdi
Cumhuriyet dönemi ve tek partili dönemi eleştiren Metiner, \"Bütün zalimlere rağmen dimdik ataktayız. Onlar aslında o kadar da güçlü değiller, onlar güçlerini bizim korkaklığımızdan alıyorlardı, bizim çaresizliğimizden alıyorlardı. Ama artık biz korka değiliz, çaresiz değiliz. Böyle bir toplantı yirmi yıl önce düzenlenseydi irtica hortladı diye toplantıyı basarlardı.\" İfadelerini kullandı.

 

Tek dil öğrenmek zorunda bırakıldık
\"Kültürel anlamda o kadar geri bırakıldık ki bir tek dil öğrenmek zorunda bırakıldık ve onu da doğru dürüst öğretemediler\" diyen Metiner \"Herkes Türkçe konuşacak dediler. Kürtçe konuşsak dünyanın sonu mu gelir. Arapça, Boşnakça, Lazca öğrensek dünyanın sonumu gelir.Müslüman kardeşlerimizin dillerini öğrenip tek bir ümmet olsak Türkiye kazanır mı kaybeder mi ?\" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra söz alan, Ankara Hayrat vakfı il Temsilcisi ve Osmanlıca Türkçesi Kursları Genel koordinatörü Sait Yavuz 2 bin 256 öğretici 250 derslik 30 bin kursiyerin olduğunu söyledi. Yavuz, \"Türkiye`deki her bir fert Osmanlıca öğreninceye kadar bu iş devam edecek.\" dedi. (Cemil Özdaş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir