• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Ağrı kent konseyi genel kurul toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Halk Eğitim Merkezi`nde gerçekleştirilen Ağrı Belediyesi Kenet Konseyi toplantısına Ağrı Vali Yardımcısı Murat Irgat, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti il Başkanı Abbas Aydın, Ağrı Belediye Başkanı Yardımcılarından İbrahim Kösedağ, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
 

Divan Kurulu üyeliklerine, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Erkan Kösedağ, Metin Yıldırımın seçildi. Toplantı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Halil Yılmaz, konseyin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, saydamlık, hesap sorma, hesap verme ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek konseyin mali konuları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 

Daha Sonra konuşmasını yapmak üzere Ağrı Belediyesi Kent Konseyi ve aynı zaman da Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan katılımcılara çeşitli bilgiler sundu. Başkan Arslan, çalışmalar hakkında kurula kısa bilgiler vererek şöyle konuştu: "Göreve geldiğimiz günden itibaren bu güne kadar 4 yıl geçti ve bu 4 yıl zarfında sürekli Ağrı halkına söz verdiğimiz gibi çalıştık. Yollar genişlettik, araç parkını güçlendirdik, şehir içi ulaşımı rahatlattık, altyapı yüzde 95 tamamlandı, 3 neslin bir arada olacağı mesire alanları oluşturuldu. Türkiye birinciliği kazandığımız otogarımız bitti, modern hayvan borsamız bitirildi, 80 yıldır kuyu suyu içen halkımızı, arıtma suyuna kavuşturduk, kentsel dönüşümle bir çığır açtık. Yine 30 km asfalt yaptık, 200 km parke taşı döşedik bu ve buna benzer hizmetleri yerine getirdik."


Daha sonra Ağrı Valiliği adına Konuşan Murat Irgat, kent konseyi toplantılarının önemine değinerek kentlileşmenin yolunun kent konseyi toplantılarından geçtiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
 

Katılımcılar ve muhtarlar tarafından daha sonra Başkan Arslan`a çeşitli öneri ve projeler sunuldu. Gelen proje ve önerileri değerlendiren Arslan herkese teşekkür ederek, toplantıya son verdi. (Mehmet Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir