• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
CHP`den Erdoğan`a İdris Naim Şahin Sorusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`in görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamaları gündeme getirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, `Hangi oyunu` bozduğu için kendisini görevden aldığını, Şahin`in `Çomak soktuğu` iş, eylem, plan veya gelişmenin ne olduğunu açıklamasını istedi.

İDRİS NAİM ŞAHİN NE DEMİŞTİ?

Oran`ın, Başbakan Erdoğan`a yönelttiği soru önergesinde, "İçişleri Bakanı, AKP Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, bu görevden alınmasından hemen sonra `İdris Naim Şahin bu ülkede birilerinin oyununu bozdu. Bir şeylere çomak soktu. Siz de bu adamı bozun denilerek talimat verildi` açıklamasını yaptı" ifadesine yer verdi.
Umut Oran, Başbakan Erdoğan`a şu soruları yöneltti:

"- İdris Naim Şahin kendisinin ifadesiyle `hangi oyunu bozduğu` için yeniden kabineye almadınız? Bu oyunun ayrıntılarını kamuoyuna ne zaman açıklayacaksınız?

- İdris Naim Şahin`in `çomak soktuğu` iş, eylem, plan veya gelişme nedir, bunları yaşama geçirdiniz mi, ne zaman uygulamaya koyacaksınız?

- `Bu adamı bozun diyerek talimat verildi` ifadesinde yer alan talimatı kim kime verdi, son yaptığınız 4 bakan değişikliğinde böyle bir durum yaşandı mı?"

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir