• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Okul öncesi eğitimin önemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - UNİCEF tarafından desteklenen Milli Eğitim Bakanlığı`nın okul öncesi eğitimi güçlendirme projesi, din görevlilerine tanıtıldı.


Seyhan Oteli Toplantı Salonunda yapılan seminere, İl Müftüsü Arif Gökce, Eğitimden Sorumlu Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, Vaizler, Eğitim uzmanı, Kur`an Kursu Öğreticileri ve İmamlar katıldı.


Okul öncesi Eğitimi Güçlendirme projesi Grup Başkanı Tuncay Malkoç, 32 ilde yürütülen çalışmanın Adana ilinde de olması ve özellikle dezavantajlı bölgelerde okul öncesi eğitime katılım oranını artırmak için Kamu Kurumlarının, STK, Yerel yönetimleri de aktif hale getirdikleri, bu proje Diyanet İşleri Başkanlığına bildirildiğinde tam olarak desteklendiğini söyledi.


Nitelikli okul öncesi eğitim, ebeveynlerin sosyo-ekonomik dezavantajlarının çocukların üzerindeki etkilerinin azaltılmasında, çocukların gelişiminin yönlendirilmesinde önemli rol oynadığını belirten Malkoç, aynı zamanda 2015`de Türkiye nüfusunun yüzde 33`nün 15 yaşın altında olacağı dikkate alındığında, okul öncesi eğitim ayrıca önem taşıdığını ifade etti.


Seminer sonunda İl Müftüsü Arif Gökce, \"Yapılan projenin faydalı ve anlamlı olduğunu görüyoruz. Seyhan ve Sarıçam ilçelerimizde bazı kurslarımızda kreşlerimiz var. Bunların sayılarının artırılması için kurum olarak, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla hayırlı projelerde işbirliği yapıyoruz\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir