• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Belediye yıkmayınca mahalleli yıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Beşevler Mahallesi 1304 Sokakta oturan vatandaşlar, mahallelerinde bulunan harabe evde esrar içen kişilerden rahatsız oldukları için ev sahibinden izin alarak evi yıktırmak için yaklaşık 30 imza toplayıp belediyeye başvurduklarını ama belediyenin kendilerini oyaladığını iddia etti. Mahalleli, 3 ay boyunca evi yıkması için belediyeyi beklediklerini ancak belediyenin evi yıkmaması üzerine kendi imkanlarıyla kepçe kiralayarak evi yıktırdıklarını söylediler.

 

Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinleri, mahallelerindeki harabe evin, sahibi tarafından yaklaşık 4 ay önce terk edildiğini bunun üzerine harabe evin esrarcıların uğrak yeri haline geldiğini ifade ettiler. Ev sahibinin şehir dışına gittiğini ve ev sahibinden harabe olan evi yıktırmak için izin aldıklarını vurgulayan mahalleli, belediyeye harabe evi yıktırmak için gittiklerini ve belediye yetkililerinin Valilikten izin almaları halinde evi yıkacaklarını söylediğini ifade ettiler.

 

Belediye Bizi Oyaladı
Yaklaşık 30 ev halkından evi yıktırmak için imza topladıklarını ve Valiliğe dilekçelerini sunduklarını dile getiren mahalleli, valiliğin onayını aldıklarını ama bu defa da belediyenin yaklaşık 3 aydır kendilerini oyaladıklarını iddia ettiler.

 

Mahalleli, \"Harabe evi yıktırmamızın sebebi yaklaşık 4 aydır ev sahibi evi terk etti ve burayı esrarcılar sardı. Bizler de mahalleli olarak bu durumdan rahatsız olduk. Ev sahibi evi terk ettikten sonra biz kendisini aradık ve evi yıkacağız dedik. Ev sahibi de tamam dedi. Bizlerde belediyeye başvurduk ve gelip yıksınlar nasıl olsa belediye Batman`ın belediyesidir bizim belediyemizdir dedik ve gittik dilekçemizi verdik. Bize dediler ki valiliğe gidin ve valilikten izin alırsanız bize gelin biz yıktıralım dediler. Mahalleli olarak yaklaşık 30 imza topladık ve valiliğe sunduk, oradan onay aldık. Bu sefer belediyeye imzalanmış onayımızı verdik ve tamam dediler ama 10-15 gün geçti gelmediler\" ifadelerini kullandılar.

 

Belediyeye tekrar gittiklerini ve bu defa ev sahibinin kimlik fotokopisini kendilerinden istediklerini söyleyen mahalleli, ev sahibinden kimlik fotokopisini aldıklarını ve belediyeye götürmelerine rağmen 3 ay boyunca hiçbir yetkilinin gelmediğini kaydetti.

 

Oy istemeye gelmesinler!
Aylarca belediyenin gelmediğini ve 3 ay sonra bir zarf gönderdiklerini ifade eden mahalleli, \"Belediyeye ev sahibinin kimlik fotokopisini vermemize rağmen 3 ay boyunca gelmediler ve bize 1 zarf gönderdiler. Zarfta `belediyemiz çok yoğun çalışıyor kepçelerimiz şuan müsait değil biz ilerdeki tarihlerde gelip evi yıkacağız` denildi. Bizde belediyeye gittik ve 6 tane kepçe orda duruyordu. Bizler de niye evi yıkmıyorsunuz? diye sorduk ve bize tamam dediler ama yine gelmediler. Mahalleli olarak aramızda para topladık ve özel kepçe kiraladık. Oy zamanı geldiği zaman belediye gelip oylarınızı bize verin diyor ve biz oylarımızı verdik ama bizim bir işimiz düştüğü zaman adamlar gelmiyor. Madem böyleyse bundan sonra benim oyumda onlara değil bunlar bunu bilsin. Bundan sonrada oy istemeye gelmesinler\" diyerek tepkisini gösterdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir