• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
İslam Dünyasının Gençleri YDÜ`de Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 53 ülkeden 220 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği`nin düzenlediği ve Yakın Doğu Turizm İşletmeleri tarafından organize edilen 9. Gençlik Buluşması`na 40 ülkeden 200`den fazla genç sivil toplum temsilcisi katıldı.
 
Toplam nüfusunun yüzde 54`ünün 24 yaşın altında olduğu İslam dünyası gençliğinin seçkin temsilcilerini bir araya getirmek, tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak ve sürdürülebilir işbirliği projeleri gerçekleştirmeyi hedefleyen buluşmalar bugüne kadar Endonezya, Fas, Sudan ve İstanbul`da gerçekleştirildi.
 
Açılış konuşmasını gerçekleştiren, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Genel Sekreteri Av. Ali Kurt, İslam Dünyası Sivil Toplum Birliği olarak 53 ülkeden 200`ü aşkın sivil toplum kuruluşunu bir arada barındıran bir çatı kurduklarını söyledi.
 
Av. Ali Kurt, günün anlam ve önemine değinirken, toplantının konseptinden bahsederek, İslam dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri sunulacağını ifade etti.
 
İDSB Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir ise, daha önce dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen toplantının, bu yıl KKTC`de düzenlendiğini kaydederek, dört gün boyunca İslam dünyasının sorunlu bölgelerini tartışılacağını vurguladı.
 
Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da, etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, İslam dünyasının gençlerini ve örnek alınması gereken insanların bir araya gelmesinin çok faydalı olacağına inandığını ifade etti.
 
Prof. Dr. Bektaş, KKTC halkının tanınması için gerçekleştirilen etkinlikleri anlatmak olduğunu dile getirirken, gençliğe yatırım yapmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi. (Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir