• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
İngiltere`de Her Yıl 5 Bin Kadın Müslüman Oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

`Make me a Muslim` (Beni Müslüman Yap) adlı belgeselde, İngiltere`de her geçen gün daha fazla genç İngiliz kadının Müslümanlığı seçtiği vurgulandı.

BBC 3 kanalında yayınlanan belgeselde, alkolü ve gece hayatını bırakarak hayatlarına Müslüman olarak devam eden 5 genç kadın, İslamiyet`i neden ve nasıl seçtiklerini ve Müslüman olduktan sonra değişen yaşamlarını anlatıyor.

İngiliz The Sun gazetesinin de yer verdiği belgesel haberinde, giderek artan sayıda İngiliz kadının İslamiyeti seçtiği ve her yıl 5 bin kadının Müslüman olduğu belirtiliyor.

Habere göre, İslamiyeti seçenlerin yüzde 75`i beyaz İngiliz kadınlardan oluşuyor.

Belgeselde Müslüman eşiyle tanıştıktan sonra İslam dinini merak eden 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Alana Blockley, içki içmeyi özlemedim.

Belgeselde ayrıca, Edinburgh`da daha önce mankenlik yapan ve Müslüman olduktan sonra Ayşe adını alan Eunice Olimude ile Güney Galler`de yaşayan 24 yaşındaki Claire Bridgend`in hayat hikayeleri anlatıldı.

Programın sunuculuğunu İngiltere`yi uluslararası güzellik yarışmasında temsil eden ilk Müslüman model olan 25 yaşındaki Shanna Bukari yapıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir