• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Ayasofya Camii'de namaz kılma alanları akın akın doldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danıştay 10'nuncu Dairesi'nin verdiği kararla müzeden tekrar camiye dönüştüme kararının ardından Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredildi.

Ayasofya Camisinin ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz'da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandımıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya Caminin Diyanet'e devredilmesinin ardından yaptığı açıklamada caminin 24 Temmuz Cuma namazı ile ibadete açılacağnı duyurmuştu.  

86 yıl aradan sonra ilk Cuma namazını kılmak isteyen yüzbinlerce kişi cami avlusunu doldurdu. Yurt dışından da katılımın olduğu açılış program için bir dizi önlem alınırken, hazırlıklar da tamamlandı.

Namaz kılınacak alanlara Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı'dan oluşan 3 ana istikametten geliniyor. Namaz alanlarına girişler, 11 ayrı kontrol noktasında polislerce arama yapıldıktan sonra sağlanıyor.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde sabah 10.00'da sala ve tekbirlerle başlayan programda, Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapılıyor.

Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyan, ardından Kehf Suresi, Meryem Suresi, Yasin Suresi, Fetih Suresi ile kısa surelerden olan İhlas, Felak ve Nas Surelerini tilavet ediyor. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir