• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
Hamas: İşgalcilerin halkımızın önde gelen isimlerini kovuşturması bizi durduramayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen siyonist işgalciler, çeşitli iddialarla Filistinlileri alıkoyuyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen alıkoymalar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin, hareketin önde gelen isimlerini kovuşturmasının, zaman zaman önemli siyasi kişileri alıkoymasının, hareketin işgal girişimlerine karşı başlattığı direniş yolunda öncülük etmesine engel olamayacağına vurgu yaptı.

İşgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan bazı bölgeleri “ilhak” planının Filistin davasını tasfiye anlamına geldiğine dikkat çekilen açıklamada, Filistin direniş gruplarının acil eylem planı hazırlamasının, ilhak planının boşa çıkarılması için gerekli adımların hızlı bir şekilde atılmasının önemine vurgu yapıldı.

Siyonist işgal rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’da yer alan Filistin toprakları üzerindeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni “ilhak” etmeyi planlıyor.

Batı Şeria’da 250’den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor ve buralarda 400 binden fazla Yahudi yerleşimci ikamet ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir