• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
Müslümanlar Ayasofya'da namaz kılmak için sabırsızlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Danıştay 10’ncu Dairesi’nin, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesi ile ilgili 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından yarın Ayasofya Camii’nde 86 yıl sonra ilk cuma namazı kılınacak.

 

Ayasofya Camii’nde ilk cuma namazını kılmak için gelen Müslümanlar, caminin içinde bulunan parkta heyecanla yarını bekliyor.

86 yıllık yanlışın düzeltilmesinin büyük bir sevincini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, yıllardır bugünü beklediklerini dile getirdiler.

Büyük bir heyecanla yarını beklediklerini belirten vatandaşlar, bu tarihi ana şahit olmak ve Ayasofya Camii’nde ilk cuma namazını kılmak istediklerini söylediler.

“Ayasofya Camii’nin açılması birçok hayra vesile olacak”

Ayasofya Camii’nde ilk cuma namazını kılmak için Ankara’dan geldiğini belirten vatandaşlardan İsmail Demir, “İstanbul’un fethiyle çok hayırlı hizmetler olmuş. İnşallah Ayasofya Camii’nin açılması da çok hayırlara vesile olacak. Çok şerlerin define, çok planların bozulmasına vesile olsun inşallah. Rabbimi cenabı Allah bu işi yapanlara daha çok hayırlı iş yapmayı nasip etsin. Onların hakkındaki şer planları def etsin.” dedi.

“Ayasofya Camii’nde ilk cuma namazını kılacak olmanın sevincini yaşıyoruz”

Ayasofya’nın açılışı için bir gurup arkadaşıyla birlikte Ankara’dan gelen Mehmet Uysal, “Cenabı Hakk’a sonsuz hamdüsenalar olsun. Bu büyük bir nimeti ilahidir. Allah bu nimeti daha da ziyadeleştirsin. Yarın ki cuma namazının şevkini, heyecanını yaşıyoruz. Sanki asırların ötesine gidip Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerinin arkasında, Ak Şemsettin Hazretlerinin arkasında namaz kılıyormuş gibi oluyoruz. Peygamber efendimizin ‘Konstantiniye’yi fetheden komutan ne güzel komutandır’ hadisine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunları olan ecdadımıza layık olmak için en azından bizler de bu tarihi ana şahitlik etmek adına buraya geldik. Allah inşallah yapılan duaları kabul eder.” temennisinde bulundu.

“Yıllardır bugünü bekliyorduk”

Ayasofya’da kılınacak ilk cuma namazı için Zonguldak Ereğli’den gelen Abdurrahman Çınar ise şunları söyledi: “30-40 senedir ilk cumayı kılmak hayalimdi. Elhamdülillah Allah bunu bana nasip etti. İnşallah Ayasofya Camii’nin açılması Türkiye’nin tam bağımsızlığı olur. O kadar sevinçliyiz ki, şükür namazı kıldım.”

“Ayasofya Camii’nde namaz kılmak hayalimizdi”

Ankara’da İmam-Hatiplik yaptığını ve Ayasofya’nın açılışı için izin isteyip İstanbul’a geldiğini söyleyen Fatih Ergül, “Elhamdülillah, yıllardır hayalimizdi bunu bekliyorduk. Ben daha İmam hatip lisesinde okurken bile Ayasofya Camii’nde namaz kılmak hayalimizdi. İlk cuma namazını burada kılmayı hayal ediyorduk. Osman Yüksel Serdengeçti’nin dediği gibi ‘Ey Ayasofya! Fatih Sultan Mehmet’in torunları bir gün seni camiye çevirecekler. Gözyaşlarıyla abdest alıp secdeye kapanacaklar’ diyor. O nesil olmanın verdiği heyecanla buradayız. Necip Fazıl’ın ifade ettiği gibi ‘gençler bırakın rahmet yağsın. Her yağmurun arkasında bir sel vardır. İşte o sel Ayasofya’yı açacak. O selin üstünde bir çöp olsak bu bize yeter’ biz de o selin üstünde bir çöp olabilmenin verdiği hissiyatla buraya geldik.” dedi.

“Müslümanlar olarak sevinçliyiz”

Ayasofya Camii’ne ilk cuma namazını kılmak için Tokat Turhal’dan gelen Muzaffer Öz, “1975-1980 arasında İstanbul’da okudum. O günlerde Ayasofya için ‘Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın’ diye yürüyüşler yapar, mitingler düzenlerdik. Rabbim nasip etti ölmeden Ayasofya’nın 86 yıl sonra hürriyetine kavuştuğunu yarın göreceğiz. Bunun için Müslümanlar olarak sevinçliyiz.” şeklinde konuştu.

“Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılmasının sevincini yaşıyoruz”

Yarını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Zeynel Kubilay da şunları kaydetti: “Bu cami 86 sene Müslümanlara kapalı kaldı. Allah tarafından kalpleri mühürlenen insanlar, bu camiyi kapattılar. 86 sene müze olarak kaldı. Hamdolsun yine açıldı. Burada namaz kılacağız.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir