• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
ADEM  bayanlara yönelik hizmet ağını genişletiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Aile Destek Merkezi Müdür Yardımcısı Songül Kinç, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada çok yönlü olarak hizmet vermekte olan ADEM`in eğitimin ilk basamağı olan aile eğitimine büyük katkı sağladığını söyledi.
 
Faaliyetleri hakkında bilgi veren Kinç, "Her hafta düzenli olarak daha nitelikli ve kaliteli bir hayat için pazartesi günleri ADEM idarecisi olan Bahar Akbal sosyal konular hakkında, Çarşamba günleri Bitlis Eren Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Feyza Nazik ve Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sönmez tarafından eğitim ve sağlık konuları, Cuma günleri ise İnci Hanımlar Derneğinden Betül Canlı kardeşlik, dostluk, dayanışma… vb konular hakkında seminerler vermektedirler.
 
Bütün bu seminer programlarının yanında merkezimizde bayanlarımızın el becerilerini geliştirmek için uzman öğreticiler tarafında dikiş, nakış ve takı tasarım kursları verilmektedir.
 
Bu kurslara proje kapsamında aşçılık, kuaförlük, ahşap boyama, ebru, çini, kurdele nakşı, tel kırma, iğne oyası, yağlı boyama, deri çanta, örgü, seramik, mum, keçe, dantel, gümüş hasır örme, ev tekstili, okuma yazma, kitre bebek, satranç kursları da verilecektir. Her gün 15 dakika kitap okuma saati yapılmaktadır.
 
Okuma yazma bilmeyen bayanlarımıza da o saatte okuma yazma dersleri verilmektedir. Kadınlarımızın ve aile fertlerinin de istifadesine sunulmak üzere 2000 kitap kapasiteli bir kütüphane mevcuttur."
(Şükrü Tontaş-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir