• DOLAR 32.46
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2435.993
  • ...
10 Yıl Sonra İsrail Diye Bir Varlık Olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Korkak bir politikacı. Hükümetinin politikaları İsrail’in varlığı için İran’ın nükleer silahlarından daha tehlikeli. Ülkesinin çıkarının nerede olduğunu bilmiyor.” Realiteyi yansıtan bu sözler Amerika Başkanı Barak Obama’nın Netanyahu için sarf ettiği sözlerdir. Bu sözler bir gerçeği ifade ettiği gibi, İsrail’in düşmanlarını sevindirecek gizli bir gerçeği de gün yüzüne çıkardı. Amerika Başkanı Obama’nın sözleri bundan elli yıl önce İngiliz tarihçi Arnold Joseph Toynbee’nin söyledikleriyle örtüşüyor. Toynbee, 1967 yılında meydana gelen hezimet ve buna bağlı olarak İsrail’in birçok Arap ülkesinin topraklarını işgal etmesinden sonra şu çarpıcı tespitte bulunmuştu: “Bu zaferlere rağmen İsrail çok uzun yaşamayacaktır. Çünkü suni bir toplumdur ve yabancı bir toprak üzerindeki varlığı yabancıdır. Kendini reddeden Araplarla diğer halkların kendisini bölgeden atmaları için bugün veya yarın aleyhinde birleşmelerini teşvik ediyor. Araplar değil, kendi kendini yok edecektir.”

İngiliz tarihçi ve düşünür Arnolds Toynbee’nin bu tespiti, 2025 yılında İsrail’in yok olacağını rapor eden Amerikan istihbarat teşkilatının hazırladığı rapordan çok öncedir. Amerikan istihbaratı tarafından hazırlanan raporda ise şu bilgiler yer alıyor: “Yahudiler, geldikleri ülkelere geri dönüyor. Sadece Afrika’dan gelen Yahudilerden yarım milyon insan on yıl içinde ülkelerine geri dönecektir. Bunun yanında Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen Yahudilerden de binlercesi geri dönecektir.”

Raporda, İsrail’in çevresindeki ülkelerde özellikle de Mısır’da İslamî kesimin öne çıkıp iktidara gelmesinin Yahudilerin korku ve endişelerini artırdığı, kendileriyle çocuklarının geleceğinden endişe duymaya başladıkları belirtilerek, bundan dolayı dikkat çekmeyecek şekilde ülkelerine geri dönmeye başladıkları ifade edilmiş. Raporda ayrıca İsrail ile İslamî kesim arasındaki savaşın da uzun süre devam etmesinin beklendiğine dikkat çekilerek şu tespitlere yer verilmiş: “Filistinlilerin doğum oranına göre İsraillilerin doğum oranında düşüş var. Amerikan vatandaşlığı olan ve Amerika pasaportunu taşıyan İsrailli sayısı 500 binin üzerindedir. Amerika veya Avrupa pasaportu olmayanlar da elde edebilmek için yoğun çaba harcıyor. Bunun çözümü ise, birçok din ve ırkı içinde barındıracak bir devlettedir. İsrailli liderlerin bir türlü gerçekleştiremediği üst ırkın hâkim olduğu devlet düşüncesi yok olacaktır.”

Bütün bunlar bir hakikat. Ancak işgal rejiminin yok olacağıyla ilgili en çarpıcı ve dikkat çekici açıklama bizzat Yahudilerden gelmiş.

Bu konuda açıklamada bulunan ilk Yahudi, işgal rejimine aşırı bağlılığıyla tanınan Amerika eski Dışişleri Bakanı ve Amerika Ulusal Güvenlik Müsteşarı Henrry Kissinger’dir. Kendisi “In 10 years, there will be no more Israel” demişti. Bu söz, Newyork Times gazetesi yazarı Cindy Adams’ın söylediğinin aynısıdır. Tam olarak tercümesi şöyledir: “10 Yıl sonra İsrail olmayacaktır.”

İkinci Yahudi ise, işgal rejiminin askeri istihbarat eski başkanı Amos Yadlin’dir. İsrail’in yok oluşuyla siyasi durum arasında bağ kuran Yadlin Tel Aviv’de düzenlenen ekonomi konferansında şunları söylemişti: “İki devletli çözümüne varılmazsa, İsrail tamamıyla yok olacaktır.”

Bu gerçekleri, Siyonistlerin boyunları üzerinde duran ve kendilerini boğan siyasi tasmayı açmasınlar, önümüzdeki haftalarda görüşmeler için kendilerine yapılacak çağrılara balıklama atlamasınlar, realite varlıklarının yok olacağını gösterdiğine göre onlarla görüşmeyi artık tamamıyla kessinler diye Filistinli liderlere hatırlatıyorum.

Dr. Fayiz Ebu Şemmale/filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir