• DOLAR 32.233
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2446.596
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: HÜDA PAR`DAN SEREKANİYE AÇIKLAMASI
Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) Suriye Kürdistan`ının Serêkaniyê (Rasuleyn) kentinde silahlı gruplar arasında 15 Ocak`tan bu yana devam eden çatışmalarla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, silahlı grupların Serêkaniyê`ye yönelmesinin düşündürücü olduğu ifade edilerek Suriye Kürdistan`ındaki Kürd kütlesinin onlarca yıldır gördüğü `zulmün görülmesi ve Kürtlerin statü taleplerine saygı gösterilmesi` gerektiğine vurgu yapıldı.

İnternet kafeler kötülüğün merkezi yerleridir
Batman`daki internet kafe ve oyun salonlarının her geçen gün arttığını ve bu mekânların küçük yaştaki çocukların her türlü kötülüğü, günahı öğrenmesine sebep olduğunu söyleyen Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, yetkililere seslenerek kendilerine verilmiş olan yetkiyi kullanmalarını istedi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: VALİ ARSLAN İLK DEFA KATILDI
Kentin önemli sorunlarının tartışıldığı Batman Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Vali Yılmaz Arslan`ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hasankeyf`teki kazı çalışmaları başlıyor
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Hasankeyf`teki kazı çalışmalarının Mart ayından itibaren başlayacağını söyledi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: BATMAN NÜFUSU 10 BİN ARTTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ve illerin yeni nüfus bilgilerini açıkladı. 2011 yılında yapılan son sayından bu yana geçer iki yıllık zaman diliminde Batman`ın nüfusu yaklaşık 10 Bin kişi arttı.

`Bakanlık tıp fakültesine sıcak bakmıyor`
Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için tartışmalar sürerken, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Rektörlüğünün birinci yılından beri Tıp Fakültesine başvurduklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın onayını beklediğini belirtti.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: VALİ ARSLAN İLK KEZ KATILDIĞI TOPLANTIDA KONUŞTU
Kent Konseyi Toplantısına katılan Vali Yılmaz Arslan, konuşmanın bir araya gelmenin önemli olduğunu belirterek, el ele verildiğinde her sorunun çözüme daha yakın olacağını belirtti.

Irkçı vekile 18 baro`dan ortak tepki
18 Baro Başkanlığı yaptıkları ortak yazılı açıklamada, avukatlara başörtüsü özgürlüğü getirilmesini savunarak, CHP`li Milletvekili Birgül Ayman Güler`in ırkçı yaklaşımını kınadıklarını belirttiler.


BATMAN UMUT GAZETESİ: BATMAN BAROSU; KAMUSAL ALANDA EŞİTLİK YOK
Danıştay 8. Dairesi`nin, Barolar Birliği`nin avukatlara uyguladığı başörtü yasağının yürütmesini durdurmasını Batman Barosu yaptığı bir yazılı açıklamayla destekledi.

Sağlıkçılara teşekkür belgesi verildi
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, daha önce hastanelerde çalışmış ve belli pozisyonlarda idarecilik yapmış, ancak 663 Nolu KHK ile yeni oluşumda yer almayan idarecilere teşekkür belgesi verildi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: VALİ ARSLAN, \"KENT KONSEYİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR``
Kent Konseyi toplantısına katılan Vali, Kent konseyi bizim için önemli olduğunu söyledi. Vali, Süreç içerisinde Batman`da gerek kamu kurum ve kuruluşları, STK`lar, yerel yönetimler, meslek kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşların yaklaşımı ve bakış açısı bir ortak yön olduğunu gördüğünü belirtti.

Uluçam, kazı çalışmalarına başlıyoruz
Hasankeyf`teki kazı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Mart ayından itibaren yaklaşık 9 ay sürecek kazı çalışmalarına başlayacaklarını vurguladı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: 7 METRELİK KÖPRÜ ÇÖKTÜ
Batman da etkili olan şiddetli yağış ve oluşan sel suları nedeniyle Kaletepe-İnanlı köyü arasındaki 7 metrelik köprünün kısmen çöktüğü bildirildi. Köprünün çökmesi iki köy arasındaki ulaşımı 10 kilometre uzattı.

Suriyeli ailelere yardımlar sürüyor‏
Batman a sığınan Suriyeli ailelere çeşitli çevrelerce sağlanan değişik yardımlar ve temin edilen odunlar ulaştırılıyor.


BATMAN GAZETESİ: ESENTEPE`NİN TEPESİ GİTTİ!
Milli Eğitim yatırımları için 85 dönümlük düz alan yapıldı. İl Milli Eğitim müdürlüğünce yapılacak okul, yurt ve spor kompleksi için arazi iyileştirme çalışmalarına başlandı.

Valiliğin yeri şehir meydanı oluyor
Vali Yılmaz Arslan, Kent Konseyi toplantısında Valiliğin yerinde kalması yönündeki konsey kararına istinaden yaptığı açıklamada, yeni Valiliğin gerekçelerini anlattı, ardından da \"burasını TOKİ`ye vermek istemiyoruz, Belediyenin de katkılarıyla 20 bin metrekarelik alanı şehir meydanı yapmak istiyoruz\" dedi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU VEFATININ 7. YILDÖNÜMÜNDE ANILIYOR
Zilan Şeyhi Süleyman Bağdu vefatının 7. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Yarın saat 11.30`da Şeyh Süleyman Bağdu`nun türbesinin bulunduğu Kaniyereva mezarlığında gerçekleştirilecek anma töreni ile birlikte ruhuna ithaf edilmek üzere Mevlid-i Şerif okutulacak.

`İmamlarımız peygamber varisidir`
Desk ve Din Bir Sen iL Başkanı Mehmet Nezir AKKUŞ basın açıklamasında; İmam ve Müezzinlerin sorunlarına değinerek camilerimizde ki lavaboların kullanımı hakkındaki sıkıntıları diler getirdi.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: KENT KONSEYİNDE İLK VALİ!
Batman Kent Konseyi toplantısına ilk kez katılan Vali Yılmaz Arslan; \"Balıkesir`de de Kent Konseyi toplantılarına katılmadım. Batman`da ilk kez katıldığım bu toplantıda siyaset dışında tüm sorunların tartışılmasından yanayım\" dedi.

Kazasız gün yok
Kazasız günün geçmediği Batman`da dün ikindi saatlerinde Belediye sarayı karşısında zincirleme kazada üç araç hasar gördü.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir