• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2238.811
  • ...
Evlerde şenlik; Kur’an seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İbrahim Koçyiğit-GAZİANTEP

Her yıl okulların tatil edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelindeki cami ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur’an kursları bu yıl Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitimle yapılıyor.

“CAMİNİN NEŞESİNİ, SEVİNCİNİ, CIVILTISINI İNŞALLAH EVLERE TAŞIYACAĞIZ”

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu sene Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen “Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları” ile bu yıl Kur’an seslerinin evlerden yükseldiğini belirten Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Her yıl yaz mevsimi geldiğinde camilerimizi çocuklar şenlendirir, apayrı bir neşe katarlardı. Çocuk cıvıltısıyla camilerimiz ayrı bir güzel olurdu. Ama bu yıl devam eden bu salgın nedeniyle biz caminin neşesini, sevincini, cıvıltısını inşallah evlere taşıyacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Diyanet TV aracılığıyla çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmanın gayreti içerisinde olacak. Diyanet TV aracılığıyla başta inanç esasları, ibadet, Kur’an-ı Kerim, tecvit konuları peygamberimizin hayatı ve güzel ahlaka dair hazırlanmış gerçekten büyük bir emek ve özveri neticesinde ortaya çıkmış olan bu birikimi yavrularımızla buluşturmak için gayret ediyoruz.” dedi.

“YAVRULARIMIZI YAZ KUR’AN KURSU EĞİTİMLERİNE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, her yıl örgün eğitimin tatile girdiği dönemde cami ve Kur’an kurslarında açtığı “Yaz Kur’an Kursları”nın, Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle yapıldığını belirten Hazırlar, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız, uzaktan eğitime katılan bütün yavrularımıza ulaştırılması için çok güzel kitapları bizlere gönderdi. Yavrularımızı yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz. Uzaktan eğitim artık özellikle bu salgın döneminde günümüzün bir gerçekliği oldu. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülükler olarak sahada bunu fırsata dönüştürmek için uğraşıyoruz. Bu kitapları yavrularımızın inşallah ayağına götüreceğiz.”

“KUR'AN-I KERİM EĞİTİMİNDE ÇOCUKLARIMIZA REHBERLİK YAPALIM”

Dini eğitim için yaz ayının bir fırsat olduğunu belirten Hazırlar, “Tabi ki biz çalışkan, üreten bir milletiz. Bizim dinlenmemizin de tatilimizin de bir çerçevesi ve usulü var. Prensipler çerçevesinde dinleniriz ama bir yandan da kendimizi geliştiririz. Dolayısıyla bu yaz ayını bir fırsat olarak görelim. ‘Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz' diyoruz. Rahmet yüklü kitabımızla, ‘gelin hep beraber tanışalım’ diyoruz. Nasıl ki okullar açıkken ebeveynler olarak çocuklarımızı motive etmek için onların yanında yer aldık, onları destekledik. Şimdi de Kur'an-ı Kerim eğitiminde, Resul-i Ekrem'in (aleyhisselam) hayatını öğrenmelerinde onlara yardımcı olalım. Çocuklarımıza rehberlik yapalım.” diye konuştu.

“CAMİLERİMİZ YAVRULARIMIZLA, GENÇLERİMİZLE VE HANIM KARDEŞLERİMİZLE ANLAMLIDIR”

“Çocuğun olmadığı her cami yetimdir, öksüzdür” diyen Hazırlar, son olarak şunları söyledi: “Resul-i Ekrem’in (aleyhisselam) o örnek hayatına baktığımızda çocukların olmadığı hiçbir namaz vakti yoktur. Dolayısıyla ‘Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ diyoruz. Camilerimiz yavrularımızla, gençlerimizle ve hanım kardeşlerimizle anlamlıdır, değerlidir. İnşallah bu salgın dönemi belli bir noktaya geldikten sonra millet ve insanlık olarak bu salgını atlattığımızda, yeniden milletçe kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla ve çocuğuyla ibadetin neşesinde ve güzelliğin de buluşma imkanı buluruz. Çünkü ibadet hayatından yoksunluk gönülleri çoraklaştırır, gönüllerimizi çoraklaştırmayalım. Cenab-ı Hak, yavrularımızı ve nesillerimizi caminin manevi atmosferinden mahrum etmesin.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir