• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Karne sevincini yaşayamadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Doğubayazıt ilçesinin Bezirhane köyüne bağlı Samanlı mezrasında eğitim-öğretim gören öğrenciler, hava şartlarından dolayı haftalardır köye gelemeyen öğretmenin yokluğundan dolayı karne heyecanını yaşayamadılar.

 

Altı haftadan beri öğretmenin köye gelemediğini dile getiren öğrenci velilerinden Mustafa Yıldız, \"Kış mevsimi başladığından beri köy yolumuz kapalı. Kar temizleme araçlarının yolu açması ile yolun tekrar kapanması arasında saatler ile ölçülebilecek kadar kısa bir süre var. Ulaşım sorunları başladığından bu yana köyümüzde ücretli olarak görev yapan öğretmenimizin yüzünü göremedik. Son altı haftadır okula gelmemiş. Tüm Türkiye`de okullarda karne heyecanı yaşanırken bizim çocuklarımız öğretmenin yolunu gözlemek ile yetindiler\" dedi.

 

Üç öğrenci babası olan Yıldız, \"İçinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılının başında her yerde okullar açılmış, öğrenciler ders başı yaparken bizim çocuklarımız köye atanacak öğretmenin yolunu gözlüyorlardı. Eylül ayında açılan okullara nispeten bizim köyün okulu Kasım ayında açıldı. Kasım ayına kadar köyümüzde öğretmen yoktu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından köyümüze öğretmen görevlendirildi. Bu sefer de köy yolu kapalı olduğundan öğretmenimizi okulda göremiyoruz\" diye sitemini dile getirerek \"daha çocuklarımız ne zamana kadar köy yolunu gözleyecekler\" ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir