• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
10 milyon imza kampanyası Manisa`da sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Memur-Sen`in Türkiye genelinde kamusal alanda kılık-kıyafet ve başörtüsü özgürlüğü için başlattığı `10 Milyon İmza Kampanyası` Memur-sen konfederasyonuna bağlı sendikalar, Saadet Partisi ve STK`ların desteğiyle Manolya Meydanı`nda başladı.
 
Kampanya ile ilgili basın açılaması yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı M. Emin Sofuoğlu, temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmalarında her zaman karşısında durduk. Bu karalılığımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012`de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik" dedi.
 
Başörtüsü zulmünden dolayı bundan 25 yıl önce okulu bırakmak zorunda kaldığını belirten Manisa MANA-DER üyelerinden Zeynep Günhan ise, "Evlatlarım okuyorlar bundan sonra bu zulmün devam etmesini istemiyorum ve sizlerden bu yönde destek istiyorum. Ve lütfen imzalarınızla desteğinizi beklerim" dedi.
 
Öte yandan Manolya Meydanı`nda imza kampanyası için stant açılmasına belediye tarafından izin verilmemesi tepkilere neden oldu.
 
Burada toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından destek için Tarzan Meydanı`nda açılan standa hareket etti.
(Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir