• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
STK`lardan bombalı saldırıya kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Memur Sen ve Mazlum Der Batman şubeleri, dün saat 17.00 sıralarında polis servis aracına yönelik olarak düzenlenen mayınlı saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

 

BOMBALI SALDIRIYI KINIYORUZ
Mazlum Der Batman Şube Başkanı Murat Çiçek adına yapılan açıklamada, \"Dün akşam Batman Şehir merkezinde polis servis aracına yönelik bombalı bir eylem gerçekleştirilmiş, saldırı sonucu civarda yaşayan halk infiale kapılmış ve büyük bir felaketin eşiğinden dönülmüştür\" denildi.

 

Kent merkezinde ve en işlek saat olan mesai saati bitiminde gerçekleştirilen bu vahim saldırıyı kınadıklarını ifade eden Çiçek, \"Olay esnasında can kaybının olmaması bizler için en önemli bir teselli kaynağıdır\" dedi.

 

Açıklamasının devamında Çiçek, ülke genelinde meydana gelen bu ve benzeri olayların hangi kişi, kurum veya örgüt tarafından işlenirse işlensin toplumu derinden yaralayan bir vakıa olduğuna dikkat çekerek,\"Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki Türkiye`deki temel sorunların şiddet dışı yöntemlerle çözümü hayati değer taşımaktadır. Mazlum Der olarak, en temel hak olan yaşam hakkı ve güvenlik hakkının korunması gerektiğini belirterek, saldırıyı bir kez daha kınıyor; toplumsal barışı zedeleyecek böylesi eylemlerin bir daha gerçekleşmemesi için çağrıda bulunuyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

HUZURA YÖNELİK PROVOKATİF BİR EYLEM
Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk adına yapılan açıklamada da, \"Ülkemizin ve Bölgemizin yıllardır beklediği barış rüzgarlarının esintisinin hissedildiği bir dönemde Memur Sen TOKİ yolunda patlatılan bomba huzur ve barış arayışlarını sabote etmek için patlatılmıştır\" denildi.

 

Mesai bitiminde emekçilerin evlerine döndüğü, 3 binden fazla insanın kullandığı ve okulların yanı başındaki bir yolda bomba patlatmanın insanlık dışı bir eylem olduğunu belirten Özperk, \"Okul binalarımızın da zarar gördüğü bu karanlık saldırının failleri bizleri barıştan ve kardeşlikten alıkoyamayacaklardır. Huzura susamış toprakların sakinleri olarak bizler bu saldırının Batman halkına, bölge ve ülke huzuruna yönelik provokatif bir eylem olduğu inancındayız. Çünkü patlama olduğu anda sivillere ait araçlarda olay yerinden geçiş yapmaktaydılar\" ifadelerini kullandı.

 

Özperk \"Memur Sen camiası olarak bizler menfur saldırıyı kınıyoruz. Barış ve Demokrasiyi savunan bütün kesimleri de bu hak-hukuk tanımayan menfur saldırıyı kınamaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki saldırıya tepkisiz kalmak savaşı ve şiddeti onaylamak anlamına gelecektir. Çünkü sessiz kalmak onaylamaktır. Saldırıda kimsenin zarar görmemesi tesellimiz olurken böylesi vahametlerin bir daha yaşanmaması temennimizdir\" ifadelerini kullanedı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir