• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Mardin’de de LGS heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ortaokul 8’nci sınıf öğrencilerine yönelik Covid-19 tedbirleri altında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sona erdi.

 

Mardin’de birinci oturumda öğrencilere Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi başta olmak üzere yabancı dillerden oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 09.30’da başlayan birinci oturum saat 10.45'te sona erdi.

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi.

İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona erdi.

Midyat merkez ve kırsal mahallelerde 22 okul ve 55 salonda gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı’nda 3 bin 442 öğrenci sınav heyecanı yaşadı.
Midyat genelinde 845 öğretmen sınavda görev aldı. 2 oturumda gerçekleştirilen sınava pandemi nedeniyle tüm öğrenciler kendi okullarında sınava girdiler. 

Öğrenciler alınan tedbirler çerçevesinde içeri alınırken, polis ve jandarma ekipleri öğrencileri ve aileleri sık sık sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Sınav Coronavirus tedbirlerine uyularak yapıldı. Sınav esnasında okul avlusunun dışında bekleyen veliler ise çocuklarının başarısı için kimi dua etti, kimisi ise arabada Yasin’i şerif okudu.

Sınavdan çıkan öğrenciler duygularını İLKHA ile paylaştılar. 
Pandemi nedeniyle uzun süre okuldan uzak kalan öğrencilerden kimi bunu fırsat bilip sınava hazırlandıklarını, kimi ise yüze yüze eğitimin daha faydalı olduğunu ifade etti.

İzzettin Atalay


Öğrencilerden İzzettin Atalay, “Sözel bölüm biraz kolaydı, sayısal daha zordu ama sorular güzeldi. Sosyal mesafeye uyuldu sınavda, dezenfektan sıkıldı, maskeler takıldı. Okul olmadığı zamanlarda evde çalıştık. Dışarı çıkmadık. Ben spor lisesini istiyorum.” dedi

Mustafa Yaşar 

Mustafa Yaşar da “Matematik zorladı biraz, sözel kolaydı. Fen de iyiydi ama matematik zorladı. Sınav güzel geçti. Dezenfektan sıkıldı. Maskeler vardı. Sınava evde kamp gibi planlı bir şekilde velilerimizle beraber çalıştık. Yüz yüze eğitim daha faydalı idi.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir